'Grote transfer in zicht: Openda bereikt akkoord met RB Leipzig'

Reacties

Loïs Openda moet de nieuwe spits van RB Leipzig worden, meldt BILD. De oud-aanvaller van Vitesse heeft met de Bundesliga-club een akkoord bereikt. Nu moet Leipzig er nog met RC Lens uit zien te komen.

'Grote transfer in zicht: Openda bereikt akkoord met RB Leipzig'
© Pro Shots

Openda was dit seizoen verantwoordelijk voor 21 doelpunten en vier assists voor Lens, waarmee hij een groot aandeel had in het behalen van de tweede plaats. Daarmee werd Openda beloond met een plaats in het team van het jaar. Leipzig heeft meegekeken en wil Openda zo snel mogelijk aan de selectie toevoegen. Een akkoord tussen club en speler is er dus al, maar Leipzig moet het wel nog eens worden met Lens. Volgens BILD vraagt de Franse club dertig miljoen euro.

Dat Leipzig zich voor Openda gemeld heeft, zal in Frankrijk niet aankomen als een verrassing. 'Die dingen heb je niet in de hand', zei voorzitter Joseph Oughourlian onlangs. 'We hebben ons geplaatst voor de Champions League, maar we zijn ons bewust van de omvang van de prestatie. Als de grote clubs komen voor onze uitblinkers, kunnen we niet veel doen. Dan moeten we ons voorbereiden op de vervangers.'

Spelersprofiel

L. Openda


Geboortedatum:
16 februari 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Liège
Nationaliteit
België
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
RB Leipzig
Nationaal team:
België
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.