Openda schittert opnieuw bij cupfighter Vitesse

Vitesse heeft zich ten koste van de amateurs van DVS'33 Ermelo eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB-Beker. Daan Huisman opende in de eerste helft de score, waarna Loïs Openda de Arnhemmers naar veilige haven loodste.

Vitesse
Vitesse
2 - 0
DVS '33
DVS '33

Thomas Letsch had aangekondigd niet veel van zijn basisspelers te zullen gaan sparen een halve week na de knappe overwinning bij Feyenoord (0-1). De Vitesse-coach vond het niet handig zijn team helemaal om te gooien en hij liet onder anderen smaakmakers Riechedly Bazoer en Openda dinsdagavond gewoon starten tegen het team uit de Derde Divisie. Clubtopscorer Openda was weer uitstekend op dreef en was voor rust betrokken bij zo ongeveer ieder gevaarlijk moment van Vitesse.

Nadat Dominik Oroz de eerste grote kans voor Vitesse gemist had, leidde Openda in de 22ste minuut het openingsdoelpunt in. De 21-jarige Belg veroverde de bal op het middenveld, versnelde en bracht vlak buiten het strafschopgebied Huisman in stelling. De negentienjarige aanvallende middenvelder uit de eigen opleiding krulde de bal fraai in de verre hoek: 1-0.

Openda liet vervolgens een kans op de 2-0 liggen door in kansrijke positie net voorlangs te schieten. In de tweede helft sloeg de aanvaller alsnog toe. Met veel gevoel wipte de goalgetter de bal in de 57ste minuut over doelman Jonathan Waterberg heen: 2-0. Daarna kon het wisselen bij Vitesse beginnen. Letsch gunde in de slotfase onder anderen Bazoer nog wat rust op weg naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen die zaterdag op het programma staat.

Door kwalificatie voor de kwartfinale ligt Vitesse nog op schema om de prestatie van vorig seizoen te evenaren. Toen verloor de ploeg van Letsch in de finale van Ajax. In 2017 wonnen de Arnhemmers het bekertoernooi door in de eindstrijd af te rekenen met AZ.