Openda en Letsch grappen erop los bij vrolijk Vitesse

De stemming bij Vitesse was zaterdagavond opperbest na de zege op Willem II. Loïs Openda zette met een curieus doelpunt de comeback van de bezoekers in (1-3). De twintigjarige Belg grapte er achteraf op los.

Willem II
Willem II
1 - 3
Vitesse
Vitesse

In de 57ste minuut van de wedstrijd in Tilburg leek Openda een voorzet te geven, maar de bal dwarrelde bij de tweede paal pardoes binnen. Doelman Jorn Brondeel zag hem tot zijn afgrijzen via de paal binnenvallen. Achteraf was natuurlijk de vraag: was het een bewuste poging, of een mislukte voorzet?

'Het was een schot', zei de spits voor de camera van FOX Sports, maar de grote grijns op zijn gezicht verraadde veel. Daarna besloot hij dan ook maar toe te geven: 'Nee, het was een voorzet inderdaad', lachte hij. 'De eerste helft hadden we het moeilijk, maar de tweede helft waren we de betere ploeg.'

Ook trainer Thomas Letsch had zijn lolbroek aan tijdens zijn interview. 'Het was een mooi schot van Loïs. Hij zag de keeper voor zijn doel staan en besloot te schieten', zei de coach met een knipoog. 'Het was een heel zware wedstrijd, zoals je kunt zien zijn er een hoop meer grijze haren op mijn hoofd', voegde hij met de nodige zelfspot toe.

Tussen de grappen door gaf de oefenmeester aan vooral erg blij te zijn met de mentaliteit van zijn ploeg. 'Halverwege in de kleedkamer zeiden de jongens: "Als wij een topteam willen zijn, moeten we dat ook laten zien." En dat hebben ze gedaan in de tweede helft.'

Daardoor blijft Vitesse op gelijke hoogte met Ajax, dat alleen op basis van het doelsaldo koploper van de Eredivisie is.