Open brief van 1500 woorden: Rice neemt afscheid van West Ham

Reacties

De vertrekkende West Ham United-aanvoerder Declan Rice heeft in een lange, open brief afscheid genomen van de club. Zaterdagochtend maakte zijn werkgever bekend dat het een recorddeal heeft gesloten, Arsenal wordt de volgende werkgever van de middenvelder.

Open brief van 1500 woorden: Rice neemt afscheid van West Ham
© Pro Shots

Rice heeft de tijd genomen om een open brief van zo'n 1500 woorden te schrijven, waarin hij zijn gevoel uit over zijn tijd bij West Ham en zijn vertrek. 'Hallo iedereen, ik wilde jullie persoonlijk en vanuit het hart aanspreken nu mijn vertrek bij West Ham is bevestigd', begint Rice aan zijn brief.

'De afgelopen dagen en weken waren een absolute wervelwind van emoties, maar ik wil bij mijn afscheid tijd nemen om na te denken over wat zo'n bijzonder en gedenkwaardig deel van mijn leven is geweest', begint Rice over West Ham, de club die hem snel oppikte na zijn gedwongen vertrek uit de jeugdopleiding van Chelsea.

'Vanaf het eerste moment dat ik Chadwell Heath (het jeugdcomplex van West Ham, red.) betrad, wist ik dat ik een plek had gevonden die ik thuis kon noemen. Dat gevoel is moeilijk uit te leggen, ik kan het alleen beschrijven als een vertrouwelijk gevoel, een gevoel van comfort. Ik paste er meteen bij en besefte bij wat voor een bijzondere club ik hoorde.'

Na het vertrek van Rice kwam ook voorzitter David Sullivan aan het woord. 'Ik wil de fans duidelijk maken dat we Declan niet wilden verkopen. We wilden ons team om hem heen bouwen en hebben hem een reeks contractaanbiedingen gedaan. Toen Declan eenmaal duidelijk had gemaakt dat hij verder wilde gaan, vond de club het niet juist om hem in de weg te staan.'

Lees de volledige open brief van Rice op de website van West Ham.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.