Op de valreep: Vitesse huurt spits van PSV

Reacties

Vitesse heeft Fodé Fofana (20) gepresenteerd. De spits komt op huurbasis over van PSV.

Op de valreep: Vitesse huurt spits van PSV
© Pro Shots

De transfer van Fofana kon op de valreep worden afgerond, want pas tien seconden voor het sluiten van de transfermarkt was de overgang definitief. 'Alhoewel wij Fodé al tijden volgen kwam zijn transfer pas laat op gang. Het was even spannend, maar dat mag de pret niet drukken. We halen met Fodé een zeer talentvolle en technische aanvaller binnen die eveneens veelzijdig inzetbaar is in de voorhoede', zegt technisch directeur Benjamin Schmedes via de Vitesse-kanalen. 'Het is belangrijk dat Fodé een heel seizoen fit blijft en minuten gaat maken. Daar gaan wij voor proberen te zorgen met elkaar. Eenmaal fit is Fodé een grote toegevoegde waarde.'

'Ik wil mij laten zien op het hoogste niveau in Nederland. Het is fijn dat dit kan bij Vitesse, een mooie club met een prachtige historie. Ik ben een vlotte en behendige aanvaller en denk dat ik met mijn kwaliteiten een meerwaarde kan zijn voor Vitesse. Ik zal er alles aan doen om de supporters trots te maken', zegt Fofana zelf.

Fofana stapte op jonge leeftijd over van GVAV uit Groningen naar Barcelona, maar mocht niet bij de Spaanse club blijven, omdat Barcelona de regels rondom het aantrekken van jeugdspelers had overtreden. Fofana werd in 2015 opgepikt door PSV.

In Eindhoven doorliep Fofana de rest van de jeugdopleiding. De spits debuteerde in 2020 namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij veertien keer scoorde in 34 optredens. De afgelopen jaren werd Fofana echter ook geteisterd door blessureleed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.