Oosting zet binnenkort krabbel onder contract bij FC Twente

Reacties

Joseph Oosting (51) tekent op korte termijn een meerjarig contract als trainer van FC Twente. De club uit Enschede schakelde in een zoektocht naar een opvolger voor Ron Jans na de afzegging van Peter Bosz door naar de hoofdcoach van RKC Waalwijk, die al vanaf het begin tot de kandidaten behoorde.

Oosting zet binnenkort krabbel onder contract bij FC Twente
© Pro Shots

FC Twente zal de komst van Oosting naar verwachting spoedig bekendmaken, maar stelt een presentatie uit tot de zomer. De Drent wil zich volledig richten op het goed afsluiten van zijn termijn bij RKC, waarmee hij nog knap in de race is voor Europees voetbal. In dat kader kan hij zijn nieuwe club nog pijn doen. In de voorlaatste speelronde gaat FC Twente op bezoek in Waalwijk. Daarna zouden beide teams elkaar nog kunnen treffen in de Europese play-offs.

Voor Twente was vanaf het begin duidelijk dat ook de opvolger van Jans een Nederlander moest worden. Scheidend technisch directeur Jan Streuer gaf daarbij aan dat een nieuwe trainer oog moet heb- ben voor de eigen jeugd. Oosting voer in zijn tijd bij RKC vooral op ervaren spelers. Eerder was hij bij FC Emmen, waarvoor hij als speler lang uitkwam, en bij Vitesse werkzaam in de opleiding.

RKC kan een behoorlijke afkoopsom van Twente tegemoet zien, aangezien het contract van Oosting in december vorig jaar nog werd verlengd tot medio 2025. De Waalwijkers willen een vertrek van de trainer nog niet bevestigen en dus ook niet voor- uitlopen op de zoektocht naar een opvolger. Wel is duidelijk dat RKC in ieder geval toenadering heeft gezocht tot Henk Fraser.

Dat is niet verwonderlijk aangezien technisch directeur Mohammed Allach en Fraser bij Vitesse al samenwerkten en de dit seizoen bij Utrecht opgestapte oefenmeester momenteel clubloos is. Ook PEC Zwolle-trainer en oud-speler van de Waalwijkers Dick Schreuder wordt genoemd als kandidaat-trainer, net als voormalig FC Groningen-coach Danny Buijs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.