Oosting over slijtageslag: 'Sommige jongens konden echt niet meer'

Reacties

FC Twente plaatste zich donderdagavond voor de derde voorronde van de Conference League door Hammarby IF na verlenging uit te schakelen. Trainer Joseph Oosting gaf zijn ploeg een compliment voor de getoonde veerkracht in Zweden.

Oosting over slijtageslag: 'Sommige jongens konden echt niet meer'
© Pro Shots
Hammarby IF
Hammarby IF
nv
1 - 1
FC Twente
FC Twente

'De eerste twintig minuten was het een mannelijk duel. In de tweede helft werd het een fysiek gevecht. Sommige jongens konden echt niet meer. Het was een enerverende avond en ik vind dat wij verdiend door zijn', zegt Oosting in gesprek met Veronica.

In Zweden was het de gehele wedstrijd een heksenketel voor De Tukkers. Oosting genoot daar ook wel weer van. 'Het is mooi om mee te maken. Het was wel wat vijandig, maar ik heb mij niet onveilig gevoeld. Ik kan mij voorstellen als je Hammarby-fan bent dat het prettig is, want ze juichen negentig minuten lang de ploeg toe, in dit geval zelfs 120 minuten. Ik vond het wel een apart sfeertje.'

Uiteindelijk was de gelijkmaker van Sem Steijn genoeg voor Twente om de volgende ronde te halen. Daarin is Riga FC uit Letland de tegenstander. 'Die club zegt mij helemaal niets', was de oefenmeester eerlijk. 'Maar wij gaan ons erop voorbereiden en hopelijk kunnen wij dan weer met onze supporters spelen. Het is een extra steun voor ons.'

Volgende week donderdag staat het thuisduel met Riga, op dit moment de koploper in de eigen competitie, al op het programma in de Grolsch Veste. Een week later is de return in het Skonto Stadium in Letland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.