Oostenrijk staat tegen Uruguay stil bij sterfdag Happel

Reacties

Oostenrijk staat dinsdag rond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Uruguay stil bij de sterfdag van de legendarische Ernst Happel, die 25 jaar geleden overleed op 66-jarige leeftijd.

Oostenrijk staat tegen Uruguay stil bij sterfdag Happel

Happel is in het Oostenrijkse voetbal een grootheid. Als speler en als trainer heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten. 'Ernst Happel is een van de grootste voetbalpersoonlijkheden die Oostenrijk heeft voortgebracht', zei bondsvoorzitter Leo Windtner.

De Oostenrijkse bond staat rond het oefenduel met Uruguay stil bij 'zijn prestaties en het unieke karakter als trainer en als mens' en 'om zijn geestelijke erfenis in ere te houden'. 'Hij is in nationale en internationale voetbalhistorie niet weg te denken', aldus Windtner.

Happel nam als international van Oostenrijk deel aan twee WK's (1954 en 1958). In 1978 voerde hij als bondscoach Nederland naar de (verloren) finale van het WK in Argentinië. Hij werkte daarnaast als trainer bij onder meer ADO, Club Brugge, Feyenoord en Hamburger SV. Met de laatste twee clubs won hij de Europa Cup I.

Op 1 januari 1992 werd hij bondscoach van Oostenrijk. Die rol vervulde hij tot zijn dood. Vier dagen na zijn overlijden op 14 november 1992 werd het Weense Prater Stadion omgedoopt tot het Ernst Happel Stadion. Dat is ook het toneel voor het oefenduel met Uruguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.