Oostenrijk geschokt door mishandeling speler Austria Wien

Reacties

Oostenrijk is in rep en roer in de aanloop naar de stadsderby Austria Wien – Rapid Wien van zondag. Hooligans van Rapid hebben namelijk een talentvolle speler van Austria in elkaar geslagen.

Oostenrijk geschokt door mishandeling speler Austria Wien

Het incident vond plaats na de training. 'Ik was als een van de eerste spelers buiten het trainingscomplex en wilde naar huis, dus ik liep naar de bushalte', vertelt Valentin Grubeck (19), speler van het tweede elftal van Austria.

'Bij de bushalte werd ik opgewacht door een groep van vijftien man. Ze vroegen of ik supporter was van Austria, maar ik antwoordde niet. Vervolgens heeft iemand me naar de grond gewerkt en werd ik in elkaar getrapt. Het enige waar ik aan kon denken was om mijn hoofd te beschermen, maar mijn rug, ribben en knieën hebben ze flink geraakt. Ik zit onder de blauwe plekken en mijn knie moet nog onderzocht worden', vervolgt Grubeck, die nog wacht op zijn debuut in het eerste elftal.

Rapid Wien reageerde verbolgen op het geweld van zijn 'aanhangers'. 'Hoewel de zaak nog in onderzoek is, willen wij laten weten dat elke vorm van geweld richting spelers totaal onacceptabel is. De verantwoordelijken worden stevig aangepakt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.