Oorwassing voor Heerenveen: 'We hebben te weinig klootzakken'

Reacties

Het verschil tussen Feyenoord en SC Heerenveen was zaterdag simpelweg veel te groot. Dat is de conclusie van Heerenveen-trainer Kees van Wonderen, die na de oorwassing in De Kuip hoopt dat zijn team snel 'mannelijker' gaat spelen.

Oorwassing voor Heerenveen: 'We hebben te weinig klootzakken'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Heerenveen pakte vorig seizoen in De Kuip nog knap een punt tegen Feyenoord. De nul houden zat er in de nieuwe ontmoeting met het team van Arne Slot niet lang in. Na twintig minuten had doelman Andries Noppert al drie keer moeten vissen. 'Je wilt spelers zien die zich ergens in vastbijten als je achter komt', zei Van Wonderen na afloop bij ESPN. De coach had dat bij zijn onervaren elftal gemist.

'De tegenstander is een maat te groot, die constatering is niet zo gek. Wij hebben een elftal dat aan alle kanten spelers aan het opbouwen is. Als je dan een heel goede ploeg treft, dan krijg je een oorwassing. Dat is wat we hebben gehad. We hebben te weinig jongens die weten wat het is om op het allerhoogste niveau te spelen. Dan moet je het ervaren. We hebben het vandaag ervaren en hopelijk geeft dat voer voor dat die ervaring er in gaat komen', aldus Van Wonderen.

Vanaf de zijlijn miste Van Wonderen hardheid aan Heerenveen-zijde. 'Je moet mannelijk spelen. Als je het verschil ziet met Feyenoord: je moet je armen en schouders gebruiken, je stem gebruiken. Dat heb je nodig in dit soort wedstrijden om overeind te blijven', ging Van Wonderen verder. Noppert sloot zich aan bij die woorden van zijn coach. De Oranje-international had zich geërgerd aan de slapheid. 'We hebben te weinig klootzakken in het team', vatte hij het probleem samen bij de club die nu drie keer op rij heeft verloren.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.