Oorlogstaal van Riga FC: 'Twente moet bang zijn voor onze voorhoede'

Reacties

Hoewel FC Twente op papier de grote favoriet is, zijn de spelers van het Letse Riga FC vol bravoure en zelfvertrouwen afgereisd naar Enschede. Vooral voor de Letse voorhoede moet FC Twente bang zijn, als we verdediger Antonijs Cernomordijs mogen geloven.

Oorlogstaal van Riga FC: 'Twente moet bang zijn voor onze voorhoede'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 0
Riga
Riga

Riga FC plaatste zich door een miraculeuze ontsnapping tegen het Hongaarse Kecskemeti TE voor de derde voorronde van de Conference League. De nummer één van Letland scoorde diep in de blessuretijd de gelijkmaker over twee duels en won het tweeluik in de blessuretijd van de verlenging. 'Dat is dit jaar al veel vaker gebeurd', zei de Duits-Kroatische trainer van Riga FC Tomislav Stipic op de persconferentie.

Stipic maakte Twente een compliment voor het 'totaalvoetbal' dat de club speelt en ging in op de speelwijze van zijn ploeg. 'In eigen land spelen we voortdurend op de helft van de tegenstander en ons spel is gebaseerd op veel balbezit. Morgen moeten we ook verdedigen en dat is relatief nieuw. Daarin zijn we niet zo goed als aanvallen, dus daarin heeft Twente een voordeel. We moeten rustig en gedisciplineerd spelen.'

Waar de woorden van de trainer vooral met respect doordrenkt waren, koos verdediger Cernomordijs ervoor om met wat meer oorlogstaal te komen. 'We hebben vaker karakter getoond in moeilijke situaties. We weten dat we bijzondere prestaties kunnen verrichten in Europa. Dat geeft ons heel veel hoop en vertrouwen. FC Twente moet bang zijn voor onze voorhoede.' Riga FC maakte achttien doelpunten in de laatste vijf wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.