Oorlog Oekraïne eist leven van twee voetballers: 'Mogen zij rusten in vrede'

Reacties

De oorlog in Oekraïne heeft ook het leven geëist van twee voetballers. 'Mogen zij rusten in vrede', twittert de internationale spelersvakbond FIFPro over Vitaliy Sapilo en Dmytro Martynenko.

Oorlog Oekraïne eist leven van twee voetballers: 'Mogen zij rusten in vrede'
© FIFPro

Sapilo overleed op vrijdagavond 25 februari. De voormalig voetballer van Karpaty Lviv was als tankcommandant in Kyiv gelegerd om de hoofdstad te verdedigen tegen het leger van Vladimir Poetin. Sapilo, geboren in het dorpje Sokolniki, is 21 jaar oud geworden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Martynenko kwam op 25-jarige leeftijd samen met zijn moeder om het leven toen een Russische bom insloeg in hun huis. Martynenko voetbalde bij Gostomel in de tweede afdeling van de districtscompetitie Kyiv-Svyatoshinsky en werd vorig seizoen topscorer én verkozen tot beste speler van die competitie.

Volgens een woordvoerder van de Verenigde Naties zijn er al 536 burgers om het leven gekomen, maar ligt het werkelijke aantal waarschijnlijk veel hoger.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.