Oorlog in Den Bosch: Sneijder is er wel klaar mee, ook buitenlandse belangstelling

Reacties

FC Den Bosch beleeft roerige tijden. De dans om de overname van de club zorgt er ook woensdag weer voor dat de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie volop in het nieuws is. Wesley Sneijder en Ebert Dollevoet zijn er wel even klaar mee. De aandeelhouders beraden zich intussen over een Amerikaans bod.

Oorlog in Den Bosch: Sneijder is er wel klaar mee, ook buitenlandse belangstelling
© Pro Shots

Het is oorlog in Den Bosch. Inzet is de overname van de Brabantse club, waar na eerdere gesprekken met buitenlandse partijen de afgelopen weken de namen van sponsor Dollevoet en Sneijder in de media opdoken. Sponsors en supporters reageerden enthousiast. Het duo werkte onderwijl aan een uitgewerkt plan, dat al uitlekte voor de inkt droog was.

Al voordat de wittebroodsweken tussen de plaatselijke FC en Dollevoet en Sneijder nog maar konden beginnen, vliegt het servies al in het rond. Nadat FC Den Bosch eerder al per mail had laten weten niet gediend te zijn van alle publiciteit in de prille onderhandelingen, is het nu de andere partij die boos is dat alle details direct op straat liggen.

Je tekent niet voor niets een geheimhoudingsclausule. Op zondag vroegen we Dollevoet om een reactie op het bod dat slechts een symbolische euro zou bedragen. 'Ik wil best met je praten, maar kan en wil hier echt niets over zeggen. Dat hebben we afgesproken en ik wil wel een betrouwbare partij zijn. Over twee weken is er meer duidelijk.'

Nog geen half uur later had Dollevoet zich al woedend bij de club gemeld. Hoe het kon dat VI allerlei details uit de contracten had? De situatie werd er alleen nog maar erger op toen verschillende Brabantse media maandag ook aanklopten met vragen, met details over de toch zó geheime besprekingen. Met vandaag als apotheose de mededeling dat de onderhandelingen dus voorlopig even in de ijskast worden gezet, onder de noemer time-out.

Pacific Media Group
Dat geeft FC Den Bosch tijd verder te praten met een partij die al wel met een concreet financieel bod is gekomen. De naam van de buitenlandse partij waarmee FC Den Bosch het meest serieus in gesprek is, lekte intussen ook nog eens uit. Die werd onder meer genoemd op de aandeelhoudersvergadering, waar meerdere opties werden voorgelegd. De meest concrete was die van een Amerikaanse investeerder, genaamd Pacific Media Group, een naam die we toevallig eerder deze week al tegenkwamen door de overname van het Deense Esbjerg fB.

Amerikaanse investeerders kopen de laatste jaren steeds meer clubs en aandelen in mediarechten. Voor de Deense club werd iets minder dan vier miljoen euro neergelegd. Pacific is intussen al eigenaar van Barnsley (Engeland), KV Oostende (België) en AS Nancy (Frankrijk) en heeft een belang in het Zwitserse FC Thun. Pacific Media Group werkt naar eigen zeggen veel met data en statistieken. In Oostende beloofde de groep de meest interessante investeerder in het Belgische voetbal te worden.

Pacific Media Group verkocht eerder al Nice voor honderd miljoen euro aan Jim Ratcliffe, de Britse miljardair die u kunt kennen van wielerteam Ineos. De groep kenmerkt zich door een strategie waar veel talenten worden aangetrokken en doorontwikkeld. Grootste struikelblok in de overname van FC Den Bosch is de claim die de vorige eigenaar Khaki Jordania nog heeft liggen. Hij eist 1,6 miljoen euro van de club. De bodemprocedure in die zaak zou op 9 maart in Den Bosch moeten dienen. Intussen heeft Jordania uitstel gevraagd.

Zo zit de club nog steeds in een Georgische gijzeling. Jordania weigerde vooralsnog schikkingsvoorstellen en schermde zelfs met een nieuwe groep. Dat laatste gaat niet gebeuren, maar de man die een paar jaar geleden nog op de schouders werd rondgedragen, is nu een blok aan het been. De claim blijft als een soort bermbom aanwezig in de onderhandelingen. Ook Dollevoet en Sneijder hadden als voorwaarde in hun overname dat FC Den Bosch zelf zou moeten opdraaien voor eventuele lijken die nog uit de kast zouden kunnen vallen. En niemand wil een huis met allerlei verborgen gebreken.

Maar of Den Bosch gered wordt is allang niet meer de vraag, alleen wanneer en door wie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.