Jordania kan Sneijder-droom FC Den Bosch dwarsbomen

Reacties

Wesley Sneijder die FC Den Bosch terugbrengt naar de Eredivisie? Het zou zomaar kunnen. Samen met vriend en horecaondernemer Ebert Dollevoet praat de recordinternational over de mogelijkheid in de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie te stappen.

Jordania kan Sneijder-droom FC Den Bosch dwarsbomen
© Pro Shots

De Brabantse club heeft het zowel sportief als financieel moeilijk en bekijkt al langere tijd de mogelijkheid externe geldschieters dan wel aandeelhouders aan te trekken. Het duo Sneijder-Dollevoet sprak al met de huidige bestuursleden en zal op zeer korte termijn, wellicht donderdag al, een eerste toekomstplan presenteren.

Daarin zou onder meer staan dat de club van de grond af wordt opgebouwd en dat het in vier jaar tijd terug moet keren naar de Eredivisie. Sneijder, die overigens zelf financieel niet al te veel risico’s zou gaan nemen, zou zich in dat geval gaan bemoeien met de technische kant. Eerder was hij met FC Utrecht overeengekomen later dit jaar stage te gaan lopen voor zijn trainersdiploma. Mogelijk dat hij dit nu in Den Bosch gaat doen.

Of een mogelijke overname doorgang kan vinden, zal vooral afhangen van Kakhi Jordania. De Georgische zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab probeerde een paar jaar geleden de club in handen te krijgen. Hij investeerde flink in de Bossche spelersgroep, maar uiteindelijk werd de overname afgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB. Vervolgens eiste Jordania het geld dat hij in de club had gestopt terug. De Georgiër stelt zich op het standpunt dat een deel van zijn investering, ongeveer twee van in totaal 3,5 miljoen euro, niet door hem geaccordeerd zou zijn.

Hier is de club het niet mee eens, aangezien voor alles akkoord was gegeven door hem of een van zijn vertrouwelingen die hij een plekje had gegeven in de club. Daar ging eerder de rechter al in mee. Nu probeert Jordania volgens een bodemprocedure alsnog zijn gelijk te halen.

FC Den Bosch denkt dat het sterk staat tegen de Georgiër, maar is wel bevreesd voor een mogelijk hoger beroep. Dan zou het proces nog maanden kunnen voortslepen. Het is niet aannemelijk dat Sneijder of een andere partij instapt zolang de claim van Jordania nog op tafel ligt. Diverse partijen rondom Sneijder en FC Den Bosch hopen dat de zaak alsnog kan worden geschikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.