Ook Willem II houdt Heerenveen van winst

Heel langzaam lijkt SC Heerenveen zich te herstellen van de slechte seizoenstart, maar de ploeg van coach Foppe de Haan slaagde er ook in het zevende competitieduel niet in te winnen. Willem II ontfutelse dit maal de zege van Heerenveen.

'Ik vind het jammer dat we hebben verloren', vertelde coach Foppe de Haan achteraf. Zijn verbaasde collega, Mark Wotte, wees de Fries erop dat beide ploegen met 1-1 hadden gelijksgespeeld. De verspreking van De Haan illustreert hoe hij het duel had ervaren: Heerenveen was de betere ploeg. Zeker in de eerste helft speelde de thuisploeg goed, agressief en in hoog tempo. Maar het grote manco was, dat Heerenveen er niet in slaagde veel kansen te creëren.

Toch kwam De Haans elftal op voorsprong, met dank aan scheidsrechter Jack van Hulten. Hij bestrafte Willem II met een strafschop nadat Kew Jaliens een bal tegen een hand kreeg. Een zware straf vond ook Wotte: 'Een schoolvoorbeeld van hands zonder dat de speler weet wat er is gebeurd. Daar heb ik me boos over gemaakt. Als dat een strafschop was, dan hadden wij ook een penalty moeten hebben.'

Een strafschop kreeg Willem II niet. Een gelijkmaker wel. Halverwege de tweede helft benutte Cedric van der Gun een van de weinige Tilburgse kansen, na een van de zeldzame gelukte combinaties. Een doelpunt dat voldoende bleek voor een punt. Tot opluchting van Wotte: 'Het gelijkspel was wel terecht. Ik beschouw het als een winstpunt, want er waren fases in de wedstrijd dat ik dacht, dat we zouden verliezen. Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen.'