Ook speciale commissie geeft NEC gelijk: Sandler niet geschorst

Reacties

Philippe Sandler is gewoon inzetbaar als NEC zondag op bezoek gaat bij Ajax. De rode kaart van de verdediger blijft geseponeerd, ook nadat de aanklager betaald voetbal in beroep was gegaan.

Ook speciale commissie geeft NEC gelijk: Sandler niet geschorst
© Pro Shots

De Nijmeegse club verdedigde op 8 februari in De Kuip een 0-2 voorsprong toen Sandler de bal in de slotfase tegen zijn arm kreeg aangeschoten. Scheidsrechter Rob Dieperink gaf Feyenoord een strafschop en Sandler de rode kaart. De aanklager wilde Sandler voor één wedstrijd schorsen, maar NEC ging niet akkoord met dat voorstel.

De tuchtcommissie sprak Sandler vervolgens vrij, maar daar ging de aanklager niet in mee. Een beroepszaak in Zeist volgde, waar NEC Sandler weer met succes verdedigde. De commissie van beroep ging niet mee in de lezing van de aanklager, waardoor Sandler inzetbaar blijft voor NEC. De formatie uit Nijmegen gaat zondag op bezoek bij Ajax, de club waar Sandler een deel zijn voetbalopleiding volgde.

In de uitleg wordt stilgestaan bij het hele proces. 'De commissie van beroep oordeelt dat onvoldoende bewezen kan worden dat Sandler de bal opzettelijk met de hand c.q. arm heeft gespeeld, zoals hem ten laste is gelegd. Dit oordeel betekent niet dat er in het geheel geen sprake had kunnen zijn van strafbaar hands. Andere vormen van strafbaar hands (zoals bijvoorbeeld het raken van de bal met de hand/arm door het op onnatuurlijke wijze groter maken van het lichaam) zijn door de aanklager niet ten laste gelegd', zo wordt vervolgd met en opmerkelijke toevoeging. 'Daarover heeft de commissie van beroep zich in dit geval dan ook niet kunnen uitlaten.'

Technisch directeur Carlos Aalbers vertelt op de clubsite van NEC tevreden te zijn met de uitkomst. 'Voor ons is het van meet af aan een duidelijke situatie geweest: een penalty, maar geen rode kaart. Je kunt namelijk niet stellen dat er opzettelijk hands is gemaakt. We verbaasden ons dan ook over het ingediende beroep. De bal wordt op hoge snelheid, vanaf een korte afstand, tegen de arm geschoten. Dit hebben we gisteravond opnieuw aan de hand van beelden duidelijk proberen te maken, met als uitgangspunt te laten zien dat de beweging van Philippe een natuurlijke voetbalhandeling is.'

VI sprak met de clubleiding van NEC in aanloop naar het hoger beroep en gaf daarin ook meer uitleg over deze bijzondere zaak, die ook bij de Nederlandse scheidsrechters veel losmaakte.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.