'Ook PSV-coach Schmidt op lijstje van Eintracht Frankfurt'

Reacties

Eintracht Frankfurt heeft PSV-coach Roger Schmidt op een lijst staan om de naar Borussia Mönchengladbach vertrokken Adi Hütter te vervangen. De coach van de Eindhovenaren is volgens BILD niet de eerste keus.

'Ook PSV-coach Schmidt op lijstje van Eintracht Frankfurt'

Eintracht is op zoek naar een nieuwe coach, omdat Gladbach flink wat geld op tafel legde om Hütter over te nemen. Volgens BILD staat Ralf Rangnick helemaal bovenaan de verlanglijst van de huidige nummer vier van de Bundesliga.

De ervaren Rangnick ging onlangs niet in op de belangstelling van Schalke 04 en zou behalve zijn momenteel werkloze status nog een voordeel hebben. Omdat technisch directeur Fredi Bobic mogelijk ook vertrekt, zou de 62-jarige Duitser ook op dat vlak uitkomst bieden. Die functie bekleedde Rangnick eerder immers al bij RB Leipzig en Red Bull Salzburg.

Mocht Rangnick niet aan de slag gaan bij Eintracht, wordt er naar de schaduwlijst gekeken. En op die lijst staat Schmidt. Ook de namen van Wolfsburg-coach Olivier Glasner en Dinamo Moskou-trainer Sandro Schwarz prijken daarop.

Schmidt heeft bij PSV nog een contract tot medio 2022. Onlangs liet hij zich nog ontvallen helemaal niet bezig te zijn met zijn tweede contractjaar, een vertrek of de tussentijdse evaluatie. 'Ik ben heel blij hier, ik zie potentie en ontwikkeling. Volgend seizoen kunnen we een volgende stap maken en écht meedoen om de prijzen. Dat miste dit jaar, al waren we daar ook weer niet heel ver vandaan. Ik wil het seizoen zo goed mogelijk eindigen; het zou geweldig zijn om volgend jaar Champions League te spelen. Daar ligt mijn focus, niet op andere zaken.'

'Ik voel geen druk om in de zomer al een beslissing te nemen', vervolgde Schmidt toen. 'Ik heb een goede relatie met John de Jong en Toon Gerbrands (technisch en algemeen directeur, red.). We gaan vast het juiste moment vinden om een keer over dat soort zaken te praten, maar nu nog niet.'

De interesse van Eintracht is ook op dat vlak interessant. Die club heeft de vierde stek in de Duitse Bundesliga immers stevig in handen. En die plaats levert aan het einde van de rit een Champions League-ticket op. Bij PSV zou Schmidt tweede moeten worden en vervolgens de voorronde moeten overleven om zich toegang te verschaffen tot het Europese voetbal-walhalla.

Schmidt was in het verleden ook al in beeld bij Eintracht. In 2014 had hij evenwel toen zijn ja-woord al aan Bayer Leverkusen gegeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.