Ook nieuw systeem levert FC Groningen geen winst op

Reacties

FC Groningen heeft ondanks een tactische omzetting van trainer Erwin van de Looi wederom niet kunnen winnen. Excelsior hield de noorderlingen in de Euroborg op 1-1.

Ook nieuw systeem levert FC Groningen geen winst op

Van de Looi kondigde in de week voorafgaand aan het duel met Excelsior aan dat het roer om moest bij FC Groningen. Tegen de Kralingers switchte hij dan ook van systeem: 4-4-2 in plaats van het gebruikelijke 4-3-3. Goed nieuws voor Michael de Leeuw: hij stond door die omzetting in de basis, ten koste van Jarchinio Antonia.

De Leeuw had voor rust evenwel al snel zijn gram kunnen halen. De Brabander is met vier goals clubtopscorer in Groningen, maar mocht tot zondagmiddag slechts twee keer in de basis beginnen. En daar is De Leeuw niet blij mee, net zoals hij bepaald niet te spreken was over het feit dat Nick van der Velden na een klein kwartier voor eigen succes ging. De Leeuw stond er beter voor, maar Van der Velden schoot zelf en miste.

Aan de andere kant was het even later plotseling wél raak. Een harde voorzet van Jeff Stans werd door Hans Hateboer van richting veranderd, waarna de bal via het hoofd van Maikel Kieftenbeld over doelman Sergio Padt heen in het doel plofte. Dat het halverwege 1-1 stond, was te danken aan Excelsior-keeper Gino Coutinho. Hij kon een schot van De Leeuw niet controleren, waardoor Eric Botteghin de gelijkmaker binnentikte.

Vlak nadat Jordan Botaka de kans op 1-2 had gemist, bracht Van de Looi met Jarchinio Antonia alsnog een extra aanvaller binnen de lijnen. Met Mimoun Mahi en Dino Islamovic kwamen er nóg twee verse, offensieve krachten bij, maar die wissels leverden niet het gewenste resultaat op. FC Groningen komt zodoende terecht op de elfde plaats in de Eredivisie, drie plaatsen boven Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.