Ook na knappe comeback kritiek op United: 'Het was een totale chaos'

De euforie in Old Trafford was groot na de knappe comeback van Manchester United tegen Atalanta Bergamo woensdagavond. Clubicoon Paul Scholes is het zwakke optreden in de eerste helft echter nog niet vergeten.

Manchester United
3 - 2
Atalanta Bergamo

Na de pijnlijke competitienederlaag bij Leicester City had United tegen de Italianen wel iets recht te zetten, maar daar was in de eerste helft weinig van terug te zien. Binnen een half uur keken de Engelsen al tegen een 0-2 achterstand aan. 'Het optreden in de eerste helft baart me erg veel zorgen', zei Scholes achteraf als analyticus bij BT Sport.

'Mensen zullen wel weer zeggen dat ik zuur ben, maar in de eerste helft was het totale chaos bij United. Ze waren onsamenhangend. De twee middenvelders waren op zichzelf aangewezen. Als je dat doet tegen Liverpool of Manchester City, sta je bij rust 3-0 of 4-0 achter. Dan is het gedaan, dan kom je niet meer terug zoals nu', voorspelde Scholes.

Zondag komt met Liverpool dé ploeg in vorm op bezoek. 'Iedereen laat zich meeslepen in de euforie, maar als je zondag zo tegen Liverpool speelt, kijk dan maar eens wat er dan gebeurt. Jürgen Klopp zal thuis op de bank handenwrijvend naar deze wedstrijd hebben zitten kijken', stelde de oud-middenvelder, die meer dan zevenhonderd officiële duels voor United speelde.

'Het is mooi om de opwinding op Old Trafford te zien, het aanvallende spel, de goals, de lach bij de supporters. Ze toonden een goede vechtlust, maar ook in de tweede helft gaven ze nog zó veel goede kansen weg. Als je tegen goede individuele spelers speelt, dan ga je deze wedstrijd nooit winnen, dat is echt uitgesloten.'