'Mister Champions League' Ronaldo zet Old Trafford opnieuw op zijn kop

Cristiano Ronaldo is woensdagavond opnieuw opgestaan als de redder in nood voor Manchester United. De aanvaller zat tegen Atalanta Bergamo niet lekker in de wedstrijd, maar kopte tien minuten voor tijd toch het winnende doelpunt binnen. United staat nu bovenaan in Groep F.

Manchester United
3 - 2
Atalanta Bergamo

Manchester United wist voor woensdag maar één van zijn laatste vijf wedstrijden te winnen. Dit was de 2-1 zege in de Champions League tegen Villarreal; Ronaldo maakte toen diep in blessuretijd de winnende goal. Ook woensdag was Mister Champions League weer de grote man bij United, door met een rake kopbal een comeback compleet te maken. Halverwege stond Atalanta namelijk nog op een 0-2 voorsprong.

Atalanta nam na een kwartier de leiding. Josip Ilicic vond met een slimme pass Davide Zappacosta, die de beslissende voorzet op Mario Pasalic in huis had. Bij de 0-2 was Teun Koopmeiners de aangever. De Nederlander had net als Marten de Roon een basisplaats op het Atalanta-middenveld en uit zijn corner kopte Merih Demiral raak. Na een fout van Demiral kreeg United kort voor rust nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar Marcus Rashford raakte de lat.

In de tweede helft voerde United de druk op. Ronaldo hielp in zijn driehonderdste wedstrijd voor de club een grote kans om zeep, voordat Rashford na een briljante assist van Bruno Fernandes de spanning terug in de wedstrijd bracht. Hierna ontstond een heerlijk duel, waarin United beter was, maar David de Gea zijn klasse moest tonen bij een schot van DuvΓ‘n Zapata. Dankzij de redding van de United-keeper kon Harry Maguire aan de overkant de gelijkmaker binnenschieten: 2-2.

Even nadat Koopmeiners in kansrijke positie naast had geschoten werd de middenvelder naar de kant gehaald. Hij zat nog maar net op de bank, toen Ronaldo toch weer opstond. De Portugees torende bij een voorzet van Luke Shaw boven zijn bewakers uit en kopte de 3-2 tegen de touwen. Zo heeft manager Ole Gunnar Solskjaer, die toch behoorlijk onder druk stond, weer wat lucht. Donny van de Beek kwam overigens opnieuw niet in actie bij United.

BSC Young Boys
1 - 4
Villarreal
Villarreal

Met Arnaut Danjuma in de basis beleefde Villarreal een mooie avond in Zwitserland, waar Manchester United in de eerste speelronde nog onderuit was gegaan. De Spanjaarden kwamen al in de zesde minuut op voorsprong via YΓ©remi Pino, die zijn negentiende verjaardag vierde door bij de tweede paal een uitstekende voorzet van Alfonso Pedraza tot assist te promoveren. Tien minuten later maakte Gerard Moreno uit een vrije trap van Daniel Parejo al de tweede Spaanse treffer.

Danjuma pikte in de eerste helft ook nog bijna een doelpuntje mee. Zijn schot werd echter gekeerd door David von Ballmoos, de keeper van Young Boys. Hierna kwam de thuisploeg er wat meer uit en Michel Aebischer raakte de lat. Een klein kwartier voor tijd maakte Meschack Elia alsnog de aansluitingstreffer, maar Villarreal raakte niet in paniek en herstelde de marge van twee via een tweede goal van Moreno. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Samuel Chukwueze, die in de ploeg was gekomen voor Danjuma.