Ook Manchester City geeft Arsenal stof tot nadenken

Reacties

Arsenal is zondag verder achterop geraakt in de strijd om de Engelse titel. Manchester City zette de concurrent in de tweede helft opzij (2-1).

Ook Manchester City geeft Arsenal stof tot nadenken

Het midweekse programma had bij de twee clubs verschillende gevoelens opgeleverd op weg naar de Premier League-clash. Manchester City had het einde aan de tegenvallende reeks kunnen vieren na de zege op Watford, waar Arsenal dinsdag na het bezoek aan Everton juist een teleurstelling moest verwerken na de eerste uitnederlaag sinds maart.

Voor de Londense formatie tekende zich een vergelijkbaar scenario af in vergelijking met het verloren duel met Everton. Ook bij Manchester City kwam Arsenal beter uit de startblokken, hetgeen resulteerde in een voorsprong. Theo Walcott was dit keer de gelukkige na een zeer fraaie steekpass van Alexis Sánchez.

Opnieuw bleek dat de positieve marge voor Arsenal niet voldoende was voor een positief resultaat. Want vijf dagen na de nederlaag op Goodison Park stapten The Gunners opnieuw met lege handen van het veld.

Man City stelde in de tweede helft orde op zaken. Koud terug op het veld tekende Leroy Sané voor de gelijkmaker. De Duitser bleef koel nadat hij met een steekpass van David Silva in kansrijke positie was gebracht.

Halverwege de tweede helft stond de grootse opening van Kevin De Bruyne aan de basis van de winnende treffer. Raheem Sterling dribbelde naar binnen en prikte de bal knap bij de eerste paal binnen. Het was verdiend en genoeg voor de drie punten, waarmee de achterstand op koploper Chelsea weer zeven punten bedraagt. Arsenal heeft twee punten minder verzameld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.