Ook het voetbal ontkomt niet aan nieuwe maatregelen kabinet

Reacties

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Ook sportclubs gaan op slot en de al bestaande maatregelen worden verlengd tot 6 april. Daarmee zal ook speelronde 29 in de Eredivisie worden uitgesteld.

Ook het voetbal ontkomt niet aan nieuwe maatregelen kabinet
© Pro Shots

Speelronde 27 en 28, die in maart gespeeld zouden worden, waren al uitgesteld en daar komt met de aanvullende maatregelen van het kabinet dus minstens nóg een speelronde bij. Ook in de Keuken Kampioen Divisie zal speelronde 33 niet door kunnen gaan nadat Minister Bruno Bruins, voor Medische Zorg en Sport, de maatregelen maandagmiddag bekendmaakte.

'We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan. Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee. In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan', liet Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB, eerder al weten.

De KNVB heeft inmiddels ook laten weten dat alle betaald voetbalclubs geadviseerd wordt niet meer collectief te trainen. 'De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden.'

Dit waren de wedstrijden die in speelronde 29 op de planning stonden:

Za 4 apr. 2020

Zo 5 apr. 2020

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.