KNVB houdt bij nieuwe planning rekening met 'tijd om wedstrijdfit te worden'

Reacties

De KNVB heeft alle betaald voetbalclubs geadviseerd niet meer collectief te trainen. De voetbalbond volgt daarmee het pakket aan maatregelen dat zondagavond door het kabinet werd afgegeven.

KNVB houdt bij nieuwe planning rekening met 'tijd om wedstrijdfit te worden'
© Pro Shots

Het kabinet maakte onder meer bekend dat scholen en horeca dicht moeten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarmee is ook direct het Eredivisie-weekend van 4 en 5 april van de baan. Aanvankelijk zou dat de eerste speelronde na de opschorting in de Eredivisie zijn. Hetzelfde geldt voor het amateurvoetbal.

'Het kabinet heeft vanmiddag tevens bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van het betaalde voetbal. Het advies van de KNVB, ECV en CED is om hier uiteraard gehoor aan te geven, alles te sluiten en ook niet collectief te trainen', zo wordt in het statement gemeld.

Het opnieuw inplannen van de duels zal een flinke puzzel worden. De KNVB stelt dat het niet trainen door clubs daarbij ook een factor is. 'De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.