Ook Feyenoord uitgeschakeld na armoedig optreden in Oostenrijk

Reacties

Feyenoord is er donderdagavond niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de knock-outfase van de Europa League. De Rotterdammers hadden een overwinning nodig, maar gingen opnieuw onderuit tegen Wolfsberger AC.

Ook Feyenoord uitgeschakeld na armoedig optreden in Oostenrijk
© Pro Shots
Wolfsberger AC
Wolfsberger AC
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De opdracht voor Feyenoord was helder in Oostenrijk: alleen bij een zege was Europese overwintering nog een optie, maar de mannen van trainer Dick Advocaat kregen de thuisploeg niet onder druk. Toch kreeg Feyenoord via Jens Toornstra wel een goede kans op de openingstreffer. De middenvelder controleerde de bal knap na een voorzet van Bryan Linssen, maar schoot vervolgens naast.

Na iets meer dan een half uur ging het aan de andere kant mis voor de Rotterdammers. Michael Liendl bediende Matthäus Taferner met een fraai boogballetje. De jonge Oostenrijker legde de bal breed, waarna Dejan Joveljic van dichtbij kon binnenkoppen: 1-0. Daarmee werd de opgave voor Feyenoord twee keer zo zwaar: de bezoekers moesten immers twee keer scoren om nog door te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juist het maken van goals wil de afgelopen weken maar niet lukken voor Feyenoord. De ploeg van Advocaat liet zowel in de Eredivisie als in Europa behoorlijk wat punten liggen vanwege die aanvallende onmacht. Feyenoord was wel dreigend en had veel de bal rond het strafschopgebied van Wolfsberger, maar creëerde nauwelijks serieuze kansen.

Twintig minuten voor tijd had Advocaat genoeg gezien. Hij bracht João Teixeira en Luis Sinisterra in de ploeg voor Uros Spajic en Linssen. Voor Sinisterra waren het zijn eerste minuten sinds 16 februari, toen hij een zware knieblessure opliep. De rentree van de Colombiaan, die aardig inviel, was een welkom lichtpuntje voor Feyenoord op een verder dramatische avond.

Ook met nóg een extra aanvaller - Naoufal Bannis - erbij kwam Feyenoord namelijk niet in de buurt van een goal. Schoten van Steven Berghuis en Teixeira brachten de Oostenrijkers niet in verlegenheid en ook een poging van Sinisterra werd zonder grote moeite gepakt. Voor de vierde keer in zijn laatste vijf wedstrijden bleef Feyenoord zo zonder doelpunt en dus zit de Europese campagne erop.

Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
3 - 1
CSKA Moskou
CSKA Moskou

Wolfsberger, de nummer zeven van Oostenrijk, gaat daardoor samen met Dinamo Zagreb door naar de knock-outfase van de Europa League. Zagreb eindigde Groep K als koploper door een overtuigende zege op CSKA Moskou. Josko Gvardiol, Mislva Orsic en Lirim Kastrati scoorden voor de Kroaten, Kristijan Bistrovic redde de eer voor de bezoekers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.