Ook EK-record is niet veilig voor gretige Ibrahimovic

Reacties

Zlatan Ibrahimovic maakte onlangs zijn rentree als basisspeler in de Serie A en schoot meteen een record uit de boeken, dat kunstje hoopt de Zweed ook volgend jaar te flikken. De spits van AC Milan spreekt al over deelname aan het EK in Duitsland.

Ook EK-record is niet veilig voor gretige Ibrahimovic
© Pro Shots

Na het herstel van een knieblessure werd Ibrahimovic ook meteen opgeroepen voor het Zweedse nationale elftal. Bijna een jaar geleden speelde hij zijn laatste interland, maar de ex-Ajacied is nog lang niet klaar. Dat verkondigde hij op Zlatanesque wijze.

'Op mijn leeftijd kan je niet praten over de toekomst, we kijken alleen naar het heden. Zelfs als ik het verleden, het heden en de toekomst ben', verkondigde hij bij de Zweedse ploeg.

Toch ging Ibrahimovic in op een eventuele deelname aan het toernooi waarvoor Zweden zich hoopt te kwalificeren. Tegen België en Azerbeidzjan start de EK-kwalificatieperiode. 'Als ik me goed voel en ik word gekozen door de bondscoach, zal ik hem en het team helpen. Ik zal altijd mijn best doen voor mijn land.'

Mocht hij daadwerkelijk gaan spelen op het EK van 2024, verpulvert hij diverse records. Met 39 jaar en 91 dagen is Lothar Matthäus de oudste veldspeler die ooit minuten maakte op een EK, Gábor Király heeft het algehele record in handen sinds de Hongaarse goalie als veertigjarige keepte tegen België op het EK van 2016. Ibrahimovic zal ten tijde van het komende EK 42 zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.