'Ook eigenaars Liverpool en Arsenal volgen voorbeeld Manchester City'

Reacties

De eigenaars van Arsenal en Liverpool hopen een netwerk van clubs te creëren, zo schrijft The Guardian woensdagavond. De topclubs willen het voorbeeld volgen van de City Football Group, dat behalve Manchester City ook clubs in verschillende andere landen in handen heeft.

'Ook eigenaars Liverpool en Arsenal volgen voorbeeld Manchester City'
© Imago

Eerder deze maand sprak Todd Boehly, de nieuwe eigenaar van Chelsea, de wens uit om de 'voetafdruk' van zijn consortium te vergroten. 'We hebben gesproken over een zakenmodel waarin we meerdere clubs bezitten', zei de Amerikaan. Ook de Amerikaanse eigenaars van Arsenal en Chelsea zien het zitten om hun portfolio te vergroten.

Stan Kroenke, de grootaandeelhouder van Arsenal, is ook de eigenaar van de Amerikaanse voetbalclub Colorado Rapids. Zijn evenknie bij Liverpool, John W. Henry, heeft geen andere voetbalclubs in beheer. Zowel Kroenke als Henry wil eigenaar worden van 'meerdere clubs binnen en buiten Europa', weet The Guardian.

Chelsea-eigenaar Boehly heeft naar verluidt nul op het rekest gekregen bij een poging om te investeren in de Braziliaanse club Santos, waarna hij bestuurslid Tom Glick de opdracht heeft gegeven om het proces vorm te geven. The Guardian speculeert over investeringen van Chelsea in België en Portugal, twee landen die worden gezien als een potentiële bron van getalenteerde spelers. Boehly zou contact hebben gehad met topzaakwaarnemer Jorge Mendes om diens advies over de Portugese markt in te winnen.

Kroenke zou zich eveneens richten op de markten van Brazilië, België en Portugal. Met name de banden in Brazilië worden door Arsenal belangrijk geacht. Het door de topclubs beoogde multi-club model zou het makkelijker maken om spelers uit andere competities naar Engeland te kunnen halen en een werkvergunning te kunnen bieden. De regels daarvoor zijn strenger geworden sinds het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.