Ook De Gea kan stortvloed aan tegengoals United niet voorkomen

Reacties

David de Gea is een van de Manchester United-spelers die het in de Engelse kranten moet ontgelden na het vrij kansloze verlies tegen Manchester City. De Spaanse doelman was in de voorbije seizoenen extreem betrouwbaar, maar maakt deze jaargang minder indruk.

Ook De Gea kan stortvloed aan tegengoals United niet voorkomen

'De Gea's mindere vorm werd maar weer eens onderstreept met zijn twijfelachtige rol bij beide treffers. Of het nu ligt aan de moeizame contractbesprekingen of niet: De Gea is lichtjaren verwijderd van de vorm waaraan hij zijn goede reputatie te danken heeft', schreef de BBC over het optreden van De Gea, die veelzeggend genoeg na vier jaar niet is opgenomen in het Team van het Jaar.

Als we puur kijken naar het reddingspercentage, dan presteert De Gea inderdaad aanzienlijk minder sterk dan vorig seizoen. De 28-jarige Spanjaard keerde tot nu toe 69,51 procent van de inzetten, veel minder dan bijvoorbeeld Liverpool-goalie Alisson. Ook onder anderen Vicente Guaita van Crystal Palace gooit hogere ogen in dit klassement. Vorig seizoen zat De Gea iets boven de tachtig procent.

Reddingspercentages Premier League-keepers:

Keeper Reddingspercentage
Alisson (Liverpool) 77,01
Petr Cech (Arsenal) 75,68
Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) 73,87
Vicente Guaita (Crystal Palace) 73,13
Ederson (Manchester City) 71,43
Lukasz Fabianski (West Ham United) 70,97
Bernd Leno (Arsenal) 70,40
David de Gea (Manchester United) 69,51

Alleen keepers met minimaal vijf duels zijn meegenomen.

Manager Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United nam het woensdagavond na afloop op voor zijn keeper. 'Ik denk dat David vanavond fabuleuze reddingen heeft verricht. David heeft voor zichzelf de lat gewoon heel hoog gelegd.'

Ondertussen wil De Gea maar niet uit de transferrubrieken verdwijnen. Het contract van de Spaanse international loopt namelijk al in 2020 af. Onlangs berichtte The Independent dat De Gea zeker net zoveel wil verdienen als grootverdiener Alexis Sánchez, die inclusief bonussen een half miljoen pond toucheert. Per week, voor de goede orde.

Manchester United incasseerde deze competitie trouwens al vijftig goals, het hoogste aantal sinds het seizoen 1978/79. Destijds kregen The Red Devils liefst 63 treffers om de oren in 42 wedstrijden (de competitie telde destijds twee clubs meer dan nu). Geen club in het linkerrijtje kreeg méér tegentreffers dan de ploeg van Solskjaer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.