Ook competitiestart Real komt te vroeg voor Ronaldo

Reacties

Het gaat nog even duren voordat Real Madrid weer een beroep kan doen op Cristiano Ronaldo. Trainer Zinedine Zidane verwacht dat de 31-jarige sterspeler ook nog ontbreekt tijdens de eerste competitiewedstrijd op 21 augustus tegen Real Sociedad.

Ook competitiestart Real komt te vroeg voor Ronaldo

Ronaldo liet onlangs zelf al weten dat het duel om de Europese Super Cup met Sevilla op 9augustus aan hem voorbij gaat door de knieblessure die hij opliep in de EK-finale met Portugal. 'Van de Super Cup naar de start van het seizoen is het nog twaalf dagen', rekende Zidane voor tijdens een persconferentie. 'Hij zal dan weer bij ons zijn, maar ik denk niet dat hij de eerste wedstrijd zal spelen.'

Zidane stelde dat Ronaldo minstens een maand nodig heeft om te revalideren van zijn blessure. 'En we moeten er ook nog voor zorgen dat hij goed is voorbereid. We kunnen hem niet gewoon weer opstellen, nadat hij een maand niet heeft gespeeld', stelde de Franse oefenmeester over Ronaldo, die inmiddels wel weer revalideert van zijn kwetsuur.

Over het herstel van Karim Benzema had Zidane wel goed nieuws. De Franse spits is op de weg terug van een heupblessure. Het is de bedoeling dat de voor het EK gepasseerde aanvaller tijdens het vriendschappelijke toernooi om de International Champions Cup nog in actie komt, zodat hij er weer staat tijdens de strijd om de Europese Super Cup met Sevilla.

Of doelman Keylor Navas er na zijn achillespeesblessure alweer bij is, kon Zidane nog niet zeggen. Over het meespelen van James Rodríguez, Luka Modric en Sergio Ramos, die allemaal langer vakantie kregen na hun optredens op de Copa América en het EK, was de coach van Real positiever. Zij hebben hun conditionele achterstand bijna goedgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.