België heeft de EK-vorm nog niet te pakken. Donderdagavond speelde het land gelijk tegen het Griekenland van bondscoach John van 't Schip. Romelu Lukaku kon voor de verandering eens niet het verschil maken voor de Belgen.

België
1 - 1
Griekenland
Griekenland

Van 't Schip boekte in de vorige interlandperiode met Griekenland een knap resultaat tegen Spanje, in de WK-kwalificatie werd de voormalig wereldkampioen op 1-1 gehouden. Die stand stond aan het einde van de wedstrijd ook op het scorebord in Brussel.

In de twintigste minuut had Thorgan Hazard de Belgen op voorsprong gezet na een combinatie met Yannick Carrasco. Daarvoor had Griekenland een aardige kans gekregen via Georgios Masouras en ook Lukaku was dicht bij een goal.

Zonder Kevin De Bruyne had België moeite om de Griekse defensie te doorbreken. Bondscoach Roberto Martínez herhaalde andermaal dat het absoluut niet zeker is dat de spelmaker van Manchester City fit genoeg is voor de eerste groepswedstrijd van België nadat hij een blessure had opgelopen in de Champions League-finale.

Twintig minuten in de tweede helft sloeg Griekenland toe. Via de carambole belandde de pal tegen de paal, maar daarna was Giorgos Tzavellas scherp in de rebound. De goal viel enkele minuten nadat Willem II-spits Vangelis Pavlidis door Van 't Schip naar de kant was gehaald. Pavlidis was de enige Eredivisie-speler in het veld, topscorer Georgios Giakoumakis ontbrak wegens een blessure.

De inbreng van de Griekse doelpuntenmachine bleek uiteindelijk ook niet nodig, want zonder hem boekte Griekenland wederom een goed resultaat tegen een topland. Voor België is er dus nog werk aan de winkel richting de eerste EK-wedstrijd op 12 juni. Dan is Rusland de tegenstander in Groep B.