Ooit tipte hij Lyon al over Memphis, nu tekent hij zelf bij de club

Reacties

Hij tipte Olympique Lyon ooit al over Memphis Depay, nu gaat Bruno Cheyrou ook daadwerkelijk aan de slag bij de werkgever van de Oranje-international. De oud-speler van Liverpool wordt manager van het aankoopbeleid.

Ooit tipte hij Lyon al over Memphis, nu tekent hij zelf bij de club
© Pro Shots

In die hoedanigheid is Cheyrou de opvolger van Florian Maurice. De oud-spits, in de jaren negentig jarenlang speler van Lyon, vertrok onlangs naar Stade Rennes om daar aan de slag te gaan als technisch directeur. Tot onvrede van Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas.

'Dit doet me veel pijn', zei Aulas in april over het vertrek van Maurce. 'Ik heb hem grootgebracht, ik hield van hem en dan keert hij ons zo de terug toe, terwijl hij de geruchten eerder nog had ontkend. Ik dacht bij hem aan PSG of Barcelona, maar dit is Rennes.'

Gekwetst of niet, Aulas moest wel op zoek naar een opvolger van Maurice en is dus uitgekomen bij Cheyrou. De voormalige middenvelder van onder meer Liverpool was sinds 2017 directeur van de vrouwentak van Paris Saint-Germain en werkzaam als tv-analyticus.

Cheyrou gaat samenwerken met technisch directeur Juninho Pernambucano en technisch adviseur Gérard Houllier, zijn oude manager bij Liverpool. Volgens Lyon speelde de 42-jarige Fransman in 2017 een rol in de komst van Memphis, over wie hij de club 'informeel' tipte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.