Sevilla heeft de aansluiting bij Barcelona en Real Madrid weer gevonden in de top van La Liga. Met Luuk de Jong in de basis werd zaterdagmiddag gewonnen bij Real Mallorca.

Real Mallorca
0 - 2
Sevilla
Sevilla

Positief voor De Jong is dat hij van trainer Julen Lopetegui nog vaak kansen in de basis krijgt. Na de 1-2 nederlaag tegen Villarreal in de vorige speelronde behield de 29-jarige spits gewoon zijn plek als aanspeelpunt bij de nummer drie van Spanje. In een povere wedstrijd was De Jong weinig in het spel betrokken.

Door het gebrek aan kansen uit open spel was het niet verrassend dat de bezoekers uit een corner op voorsprong kwamen. Centrumverdediger Diego Carlos won het luchtduel met Mallorca-doelman Manolo Reina en zag de bal wat fortuinlijk in het doel vallen: 0-1. Voor de promovendus die op de ranglijst net boven de rode streep bungelde, was het een volgende tegenslag. Mallorca toonde echter veerkracht en dacht vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. Na twee minuten werd de goal van Ante Budimir na inmenging van de VAR alsnog afgekeurd wegens buitenspel, omdat de bal vlak daarvoor nog licht getoucheerd was door een ploeggenoot.

De woede bij Mallorca werd nog groter toen de bal in de 63ste minuut voor Sevilla op de stip ging. Het was een makkelijk gegeven strafschop na een lichte overtreding op Joan Jordán. Éver Banega benutte het buitenkansje feilloos.

Voor Lopetegui was de 0-2 het teken een extra verdediger in te brengen. Zo ging De Jong in de 66ste minuut al naar de kant, na zestien balcontacten, nul doelpogingen en nul gecreëerde kansen. De Oranje-international werkte hard, maar stond tegen Mallorca te vaak op een eiland. Zo blijft zijn balans na bijna een halfjaar in Spanje uiterst pover: twee goals na vijftien optredens in La Liga. Sevilla doet het als geheel beter, de ploeg staat na achttien speelronden derde met een kleine achterstand op De Grote Twee.