Afrika Cup op de tocht vanwege Omikron-variant

Reacties

Er is grote onzekerheid ontstaan over het wel of niet doorgaan van het toernooi om de Afrika Cup. De Afrikaanse voetbalfederatie CAF zou volgens het Franse RMC Sport op korte termijn zelfs een annulering van het evenement kunnen aankondigen. Dit alles wordt veroorzaakt door de gevolgen van de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus.

Afrika Cup op de tocht vanwege Omikron-variant
© Pro Shots

Het toernooi zou aanvankelijk op 9 januari 2022 starten en op 6 februari eindigen. Meerdere bondscoaches van Afrikaanse landen spraken hun zorgen omtrent het coronavirus al uit aan de organisatie van het toernooi.

Tevens kan de CAF op kritiek rekenen van voornamelijk Engelse voetbalclubs. Zij willen hun Afrikaanse spelers de komende periode liever in het Verenigd Koninkrijk houden. Mocht het toernooi doorgang vinden en gespeeld worden, moeten de in Engeland actieve voetballers bij terugkomst in quarantaine. Hierdoor zullen de clubs hun spelers voor een langere tijd kwijt zijn.

De Premier League wordt momenteel geteisterd door meerdere coronagevallen. Omwille hiervan ging het competitieduel tussen Manchester United en Brentford van dinsdagavond niet door. Eerder kreeg Tottenham Hotspur ook al met een corona-uitbraak te maken. Een mogelijke afgelasting van het toernooi zou ook betekenen dat Ajax- en PSV-sleutelspelers Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré niet hoeven af te reizen naar het continent. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.