Onwerkelijke cijfers voor Excelsior-spits Ómarsson

Excelsior heeft de tweede zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam wacht daarentegen nog op het eerste succes.

FC Dordrecht
1 - 3
Excelsior
Excelsior

Wedstrijden van Excelsior zijn een garantie voor doelpunten. Niet alleen is het defensief wankel bij de Kralingers, maar ook hebben de Rotterdammers aanvallend de nodige vuurkracht in de gelederen. Beide aspecten kwamen in de eerste helft aan de orde. In de tiende minuut profiteerde Kevin Vermeulen van gestuntel in de Excelsior-defensie. Dordrecht ging echter met een achterstand de kleedkamer in na 45 minuten.

Eliás Már Ómarsson was andermaal het goudhaantje bij de Rotterdammers. De IJslandse spits, die in de eerste twee duels al vijf keer scoorde, bood hoogstpersoonlijk de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Zijn tweede doelpunt van de avond was bijzonder, omdat Dordt-keeper Anthony Wolfs zich verkeek op een lage corner.

Ómarsson had na rust kansen zijn al ongekende doelpuntentotaal na drie duels verder op te krikken. Voor de IJslander bleef het bij de twee treffers, die voor Excelsior wel genoeg waren om de tweede zege bij te kunnen schrijven. Thomas Oude Kotte maakte in de slotfase een einde aan de onzekerheid.

FC Volendam
FC Volendam
0 - 1
Jong FC Utrecht

FC Volendam heeft een bittere pil moeten slikken. De ploeg van trainer Wim Jonk liet in de eerste helft Jong FC Utrecht in leven door de nodige kansen onbenut te laten. Na rust leek de rode kaart voor Oussama Alou de thuisploeg te helpen. De middenvelder van Jong FC Utrecht werd van het veld gestuurd na het schoppen van Boy Deul. Maar juist met tien man kwamen de gasten na ruim een uur op voorsprong. Na een snelle uitval tekende Hicham Acheffay voor de 0-1. Ondanks verwoede pogingen van FC Volendam, waarbij invaller Francesco Antonucci dicht bij de gelijkmaker was, gingen de punten richting de Domstad.