Onvriendelijk oefenduel tussen Willem II en Sparta gestaakt

De oefenwedstrijd tussen Willem II en Sparta Rotterdam is woensdagmiddag vroegtijdig beëindigd. Vanwege meerdere opstootjes op het veld vond scheidsrechter Robin Vereijken het na ruim 83 minuten wel mooi geweest. Sparta stond op dat moment op een 0-2 voorsprong.

Het duel, dat werd gespeeld in Loon op Zand, was even voor de definitieve staking ook al stilgelegd. Door onweer boven het veld gingen de spelers ongeveer een kwartier voor tijd richting kleedkamer. Na een oponthoud van een minuut of tien kon er weer verder gespeeld worden, maar lang duurde de hervatting niet.

De onvriendelijkheden begonnen toen Willem II-invaller Dani Mathieu het aan de stok kreeg met Sparta-aanvoerder Adil Auassar, die zijn tegenstander bij de keel greep. Spelers van beide partijen snelden zich naar de situatie toe, met een hoop duw- en trekwerk tot gevolg. Vereijken gaf Auassar en Mathieu allebei een gele kaart en dacht dat de boel daarmee opgelost was.

Dat bleek niet het geval. Twee minuten later werd Bart Vriends hard aangepakt en beschuldigde Dirk Abels een tegenstander van een natrappende beweging. Weer werd het onvriendelijk, waarna Vereijken maar besloot om ermee te stoppen. De doelpunten van Sparta waren gemaakt door Arno Verschueren en Sven Mijnans.

De gehele oefenwedstrijd is hier terug te kijken. De opstootjes zitten richting het einde van de film: