Onvoldoende voor Ten Hag in Engelse pers, één zondebok bij Liverpool

De Engelse pers betwijfelt of het gelijkspel van Manchester United tegen Liverpool manager Erik ten Hag steviger in het zadel helpt. Wel duidelijk is wie de zondebok bij de uitploeg was.

Manchester United
2 - 2
Liverpool
Liverpool

The Athletic zag een knotsgek duel. Net als andere media wees het één zondebok aan: Jarell Quansah. 'Hij is een revelatie geweest voor Liverpool, maar maakte nu een beoordelingsfout bij een simpele pass richting Virgil van Dijk. Bruno Fernandes strafte dat af. Het is oneerlijk om een jongeling de schuld te geven van dit resultaat, maar zijn fout was kostbaar', schrijft het medium, dat verder had gesmuld van de wedstrijd.

'Na honderd seconden werd al duidelijk dat het net zo'n gekkenhuis ging worden als bij de bekerwedstrijd op 17 maart, al werd het doelpunt van Alejandro Garnacho nog afgekeurd. Halverwege de eerste helft werd het 0-1. De reactie van United? Meer chaos! Deze overvloed aan counters zijn iets te leuk. Dit is voetbal voor mensen die beter zouden moeten weten, maar zich niet kunnen beheersen.'

Ook de BBC heeft zich niet verveeld. 'De fans van Manchester United zullen even verbijsterd als dolgelukkig zijn na een wedstrijd met twee totaal andere gezichten die hen uiteindelijk een punt opleverde. Bij rust was de enige troost dat Liverpool niet mijlenver was weggelopen, want ze liepen door de defensie heen wanneer ze dat maar wilden. Maar de kansen kwamen, in een wedstrijd die zo grillig was dat je geen idee hebt of Erik ten Hag op de juiste weg is.'

Ook de huisanalist van de krant is hard voor Quansah. 'Zijn slordige pass maakte van een non-event een heuse wedstrijd. Wat het lot van Erik ten Hag ook zal zijn, hij heeft zijn beste momenten gereserveerd voor wedstrijden tegen Liverpool. In een af te schrijven Premier League-seizoen zal het de supporters troosten dat ze het momentum van Liverpool tot een halt hebben geroepen', aldus de scribent, die ook opmerkt dat mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe ook bij zijn derde bezoek als aandeelhouder geen overwinning heeft gezien.

Ten Hag krijgt een onvoldoende van Manchester Evening News, ondanks het verdienstelijke resultaat. 'Hij moest Marcus Rashford wel opstellen omdat Antony een keer rust nodig had, en werd gered door de spilzucht van Liverpool en twee geweldige doelpunten', schrijft de krant rondom het eindcijfer: een 5. Spits Rasmus Højlund krijgt hetzelfde cijfer, met de opmerking dat het duel met Virgil van Dijk 'opnieuw een mismatch was'.

De Liverpool Echo kan er ook niet meer van maken dan dat Quansah de zondebok was. 'Zijn reactie erop was zeer goed, maar zijn vreselijke fout hielp de thuisploeg in de wedstrijd', oordeelt de tabloid, die hem nog wel een 6 geeft. Virgil van Dijk krijgt een 7. 'Het was allemaal wat te makkelijk voor de Nederlander in de eerste helft. Na rust werd het zwaarder, maar hij hield zijn niveau.'

Dat Liverpool op die twintigste landstitel jaagt, werd ook regelmatig aangehaald. United nam in 2011 namelijk het record over van Liverpool door de negentiende titel te behalen. In 2013 volgde de twintigste en voorlopig de laatste, Liverpool kwam in 2020 op negentien en hoopt dit jaar langszij te komen. Arsenal volgt met dertien stuks op gepaste afstand.