Onverwoestbare Hilton (43) bereikt magische grens in de Ligue 1

Reacties

Hilton is inmiddels 43 jaar oud, maar nog altijd een belangrijke kracht in de verdediging van Montpellier. De thuiswedstrijd van zondagmiddag tegen Dijon heeft de veteraan op een magisch aantal gebracht.

Onverwoestbare Hilton (43) bereikt magische grens in de Ligue 1
© Pro Shots
Montpellier
Montpellier
4 - 2
Dijon
Dijon

Hilton werd geboren in Brazilië, maar speelt al sinds 2004 in Frankrijk. Hij klom zich via SC Bastia en RC Lens op naar Olympique Marseille en werd daarmee in 2010 kampioen. Hilton kwam echter steeds minder aan spelen toe en trok tien jaar geleden naar Montpellier. De verdediger was toen 33 jaar oud en leek in de nadagen van zijn loopbaan te zitten.

Niets bleek minder waar. Het lichaam en de geest bleven jong en Hilton is nu, als 43-jarige en de oudste speler in de vijf grootste Europese competities, nog altijd een gewaardeerde kracht bij Montpellier. Zondag had hij ook tegen Dijon weer een basisplaats en dat betekent dat Hilton nu vijfhonderd wedstrijden in de Ligue 1 achter zijn naam heeft staan. Hij is de eerste niet-Fransman die deze grens bereikt en de oudste speler die het aantal heeft gehaald.

Voor Hilton, die woensdag ook nog negentig minuten speelde tegen FC Metz, is het einde nu wel in zicht. Hij verlengde in maart vorig jaar nog zijn aflopende contract, maar gaf toen al wel aan dat dit toch echt zijn laatste seizoen zou gaan worden. In Frankrijk zal Hilton in ieder geval niet snel meer vergeten worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.