Onverwachte matchwinner Nieuwkoop had manier van juichen al in zijn hoofd zitten

Bart Nieuwkoop maakte zaterdag in zijn negentigste wedstrijd voor Feyenoord zijn eerste doelpunt voor de club. Het was nog een belangrijke ook: Nieuwkoop werd de matchwinner tegen RKC Waalwijk (1-2). 'Het heeft behoorlijk lang geduurd, maar ik ben er heel erg blij mee', zei hij na afloop.

RKC Waalwijk
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Nieuwkoop keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord, na twee seizoenen bij het Belgische Union Sint-Gillis. In zijn eerste periode bij de club waar hij werd opgeleid scoorde hij niet. Zaterdag kwam er een einde aan het lange wachten, met een doeltreffend schot in het Mandemakers Stadion.

De vreugde bij Nieuwkoop was enorm. 'Je wil natuurlijk niet straks hopelijk honderd wedstrijden hebben gespeeld en geen goal hebben gemaakt', gniffelde de Feyenoorder op de persconferentie. 'Het was ook een belangrijke, de 1-2. We hadden die goal al wat eerder kunnen maken, want we hadden al wat kansjes gehad in de tweede helft, dus extra mooi dat-ie erin viel.'

Nieuwkoop vierde zijn eerste Feyenoord-doelpunt met een knieschuiver. Het drijfnatte veld in Waalwijk leende zich daar uitstekend voor. 'Het zat al een tijdje in mijn hoofd dat ik bij een doelpunt een knieschuiver zou doen, dus toen dacht ik: laat ik 'm dan maar doen ook.'

Misser Giménez
Feyenoord had kort voor rust al op een 1-2 voorsprong kunnen komen tegen RKC. Santiago Giménez miste toen echter een strafschop. De Mexicaan probeerde te scoren met een panenka, maar zijn stift was te hoog en ging over het doel.

'Daar zal wel wat teleurstelling in zitten', zei Nieuwkoop daarover. 'Ik vond dat we als team heel positief bleven naar elkaar in de rust. Santi is zo belangrijk geweest voor ons en nu maakte hij deze keuze: dat kan je hem niet kwalijk nemen. We hebben als team in ieder geval goed gereageerd.'