Onverwachte held leidt ploeterend Groningen naar volgende bekerronde

Reacties

FC Groningen heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De formatie van trainer Frank Wormuth versloeg FC Dordrecht, mede dankzij twee goals van Neraysho Kasanwirjo.

Onverwachte held leidt ploeterend Groningen naar volgende bekerronde
© Pro Shots
FC Dordrecht
FC Dordrecht
0 - 3
FC Groningen
FC Groningen

De druk was vooraf voelbaar bij FC Groningen, dat in de Eredivisie de laatste vier wedstrijden verloor. Het bekerduel met Dordrecht was voor Wormuth een mooie kans om zijn ploeg vertrouwen op te laten doen. De oefenmeester voerde enkele wijzigingen door. Onder anderen Yahya Kalley, Luciano Valente en Paulos Abraham kregen vanaf de aftrap een kans.

Ricardo Pepi bleef staan in de punt van de aanval, maar zorgde niet voor de openingstreffer. Kasanwirjo deed dat wel. Na een gelijk opgaande eerste helft, waarin Groningen vooral gevaarlijk werd via Cyril Ngonge, zorgde de verdediger voor 0-1. Kasanwirjo was tegen Dordrecht de rechtsback bij Groningen en kwam vlak voor rust mee naar voren. Een droge knal in de linkerbovenhoek was keeper Trevor Doornbusch te machtig.

In de tweede helft hield Dordrecht nog lang hoop. Aliou Baldé schoot tegen de paal en aan de andere kant was het Pepi die de lat raakte. Uiteindelijk zorgde Kasanwirjo voor de beslissing. Uit een voorzet vanaf de rechterkant kopte de verdediger raak: 0-2. Pepi maakte er in de slotfase ook nog 0-3 van. Groningen krijgt komende zondag in de Eredivisie bezoek van PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Dordrecht
Meer over FC Dordrecht
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.