Onverslijtbaar meubelstuk Williams pakt record: 'Zelfs geen verkoudheid'

Reacties

Iñaki Williams is meer dan een meubelstuk bij Athletic de Bilbao. De 27-jarige aanvaller heeft zich een ongekend record eigen gemaakt.

Onverslijtbaar meubelstuk Williams pakt record: 'Zelfs geen verkoudheid'
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 0
Alavés
Alavés

Het duel met Alavés was de 203de wedstrijd in La Liga op rij voor Williams. De laatste keer dat de aanvaller niet meedeed in een competitiewedstrijd van Athletic, was in speelronde 33 van het seizoen 2015/16. Op 17 april kwam de aanvaller toen vanwege een dijbeenblessure niet in actie tegen Málaga.

Drie dagen hierna was Williams weer van de partij en maakte hij het begin van zijn ongelooflijke serie die nog niet is geëindigd. Het duel van vrijdag was zijn 203de op rij, waarmee hij recordhouder Andoni Larrañaga defintief heeft afgetroefd.

'Ik besef het nog steeds niet, maar ik ben er trots op. Het zijn mijlpalen die niet elke dag bereikt worden', zei Williams tegen Marca. 'Ik heb het geluk gehad geen blessures te hebben gehad, zelfs geen verkoudheid. En trainers die op mij rekenden. Natuurlijk heb ik ook goede genen.'

Over het einde van zijn reeks denkt hij nog helemaal niet. Williams wil zijn serie juist verder uitbouwen. 'Ik kan tot 300 komen. Ik eis veel van mezelf en ik kom uit Bilbao.'

Het feestje van Williams werd opgesierd door een overwinning. Raúl García maakte op slag van rust zijn fout goed van de negende minuut, toen hij een strafschop had gemist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.