Onvergetelijke dag voor familie Maldini: 'Maldini voor altijd'

Reacties

Daniel Maldini is ontzettend trots na voor het eerst gescoord te hebben in de Serie A. In Italië wordt gesmuld van de prestaties van de negentienjarige middenvelder, die herinneringen oproepen aan de gouden tijden van zijn vader Paolo en opa Cesare.

Onvergetelijke dag voor familie Maldini: 'Maldini voor altijd'
© Pro Shots
Spezia
Spezia
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Opa Cesare speelde 347 wedstrijden voor Milan en won met de club onder meer de Europa Cup I. Vader Paolo kwam tot liefst 647 optredens voor de Rossoneri en werd als topverdediger met de club van zijn hart liefst vijf keer de beste van Europa. Daniel heeft nog een lange weg te gaan om in de buurt te komen van de prestaties van zijn vader en opa, maar het begin is er. De tiener stond zaterdag in de uitwedstrijd tegen Spezia voor het eerst in de basis bij een Serie A-wedstrijd.

Het werd een perfecte dag voor de jonge Maldini, die onder toeziend oog van Paolo (die op de tribune was als directeur van Milan), voor de 0-1 zorgde. Na afloop gaf het talent eerlijk toe dat hij wel behoorlijk gespannen was. 'Ik hoorde een dag voor de wedstrijd dat ik in de basis zou staan en kreeg wat ingestuurde standaardsituaties te zien. Er was spanning, maar mijn ploeggenoten hebben me echt geholpen', aldus de jongeling bij DAZN.

Maldini prees ook trainer Stefano Pioli voor de hulp die hij van hem krijgt bij zijn ontwikkeling: 'Hij motiveert me enorm en geeft me veel advies. Net als mijn vader. Die is ook veeleisend, maar op een goede manier. Hij vertolkt bovenal de vaderrol.'

In Italië is er volop aandacht voor het doorbreken van de jeugdinternational. La Gazzetta dello Sport pakt deze zondag uit met een prachtige cover, met daarop een beeld van Cesare en Paolo met Daniel in het midden. 'Maldini voor altijd', luidt de tekst op de voorpagina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.