Onvergetelijk debuut: Kuijpers snapt er eigenlijk zelf ook niet zoveel van

Reacties

Roy Kuijpers gaat het thuisduel van RKC Waalwijk met NEC nooit vergeten. De 21-jarige aanvaller groeide bij zijn debuut in de Eredivisie uit tot matchwinner en was dolgelukkig na afloop.

Onvergetelijk debuut: Kuijpers snapt er eigenlijk zelf ook niet zoveel van
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
2 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Kuijpers kwam deze week over van FC Den Bosch, waar hij op amateurbasis speelde. Hij trainde pas twee keer mee bij RKC en mocht van trainer Joseph Oosting zondag twintig minuten voor het einde invallen. In de 94ste minuut kreeg hij een gouden kans na breedleggen door Finn Stokkers en benutte die.

'Als je lang na kunt denken, is het meestal moeilijker. Zulke ballen zijn altijd spannend om te krijgen. Maar als die dan hangt, dan is het heerlijk', aldus Kuijpers bij ESPN. Met de jonge aanvaller bij de selectie heeft RKC plotseling een nieuw wapen gekregen. In de voorbije maanden ging het snel met de ontwikkeling van Kuijpers, die dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie al negen keer gescoord had voor FC Den Bosch.

Kuijpers over zijn scorend vermogen: 'Ik heb een oogje voor de goal gekregen en ben meer op zoek gegaan naar de kansen achter de verdediging. Ik ben meer gefocust om in de punt uit te komen in plaats van aan de zijlijn. En daar maak ik nu de doelpunten. Bij mij thuis vragen ze ook hoe het plotseling zo is gegaan. Ik weet het zelf ook niet, maar het gevoel is nu anders.'

Hij kwam nog even terug op zijn vertrek bij FC Den Bosch. Kuijpers moest een tijd op een aanbieding wachten en toen die aanbieding er eenmaal was, hadden andere clubs al concrete interesse getoond. 'Toen heb ik voor RKC gekozen. Ik ben er echt blij mee', sloot de glunderende matchwinner af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.