Onverbiddelijk: op staande voet ontslagen in België na foto in vijandig shirt

Reacties

RWDM heeft hard ingegrepen. De Belgische club, actief op het hoogste niveau, ontsloeg Moussa Sissako. De verdediger werd namelijk gefotografeerd in een shirt van KV Kortrijk.

Onverbiddelijk: op staande voet ontslagen in België na foto in vijandig shirt
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sissako was druk bezig met zijn revalidatie, toen hij een foto deelde op sociale media. Daarin was te zien hoe de Malinees international een shirt van Kortrijk droeg. Dat deed hij tijdens zijn herstelwerk. De foto werd snel verwijderd, toen Sissako duidelijk werd dat de foto ongelukkig gekozen was, maar dat bleek te laat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij RWDM kon men niet lachen om de actie. Het frappante was echter, dat het een shirt was van broer Abdoulaye, die speelt voor Kortrijk. Daar had RWDM echter totaal geen boodschap aan. Het huurcontract met het Russische Sochi werd direct opgezegd.

Wat de foto extra gevoelig maakt, is het feit dat Kortrijk en RWDM in een degradatiegevecht verwikkeld zijn geraakt. De twee hekkensluiters knokken met elkaar om lijfsbehoud, waardoor de actie van Sissako wordt gezien als onvergefelijk.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
AS Eupen
30
7
3
20
24-58
-34
24
15
Kortrijk
30
6
6
18
22-57
-35
24
16
RWDM
30
5
8
17
31-67
-36
23
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.