Ontslaggolf of niet: FC Groningen blijft op Diemers jagen

Reacties

Hoewel FC Groningen zwarte dagen beleeft vanwege een verwacht verlies van ettelijke miljoenen en het daaruit voortvloeiende ontslag van elf medewerkers, geeft de club niet op in de strijd om Mark Diemers.

Ontslaggolf of niet: FC Groningen blijft op Diemers jagen
© Pro Shots

De 26-jarige middenvelder van Fortuna Sittard, ook begeerd door Vitesse, moet de ploeg van trainer Danny Buijs komend seizoen van creatieve impulsen gaan voorzien. Eerder deze maand werd bekend dat een bod van FC Groningen op Diemers door zijn Limburgse werkgever was afgeslagen. Het verschil tussen vraag en aanbod bedroeg volgens betrokkenen toen ongeveer 500 duizend euro.

De gesprekken tussen de clubs zijn nog altijd in volle gang, inmiddels zouden de partijen elkaar iets zijn genaderd. FC Groningen zou het gat vooral willen dichten met aanvullende bonussen. Vooralsnog is het bod van de Noorderlingen nog altijd niet overtuigend genoeg in de ogen van Fortuna.

Van Osch
De Limburgse club is zelf bezig met het gladstrijken van de laatste plooien rondom het aantrekken van Yanick van Osch, die PSV komende zomer transfervrij zal verlaten. De 23-jarige doelman staat al sinds 2005 tussen de palen bij de Eindhovense club. Hij kwam vijftig keer in actie voor Jong PSV, maar maakte nooit zijn debuut in de hoofdmacht.

Fortuna haalt hem op voorspraak van de nieuwe hoofdtrainer Kevin Hofland, die in het verleden werkzaam was in de opleiding van PSV. Van Osch zal voor twee seizoenen tekenen in Sittard. Naar verwachting zal hij daar in eerste instantie genoegen moeten nemen met een rol achter Alexei Koselev. Er is interesse in de Moldaviër die sinds twee jaar het doel van Fortuna verdedigt, maar die is momenteel niet concreet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.