Fortuna weigert bod FC Groningen op Diemers, ook Vitesse in de markt

Reacties

FC Groningen wil na Wessel Dammers ook Mark Diemers overnemen van Fortuna Sittard. Vooralsnog stuit een transfer van de 26-jarige aanvallende middenvelder op een gat in vraag en aanbod.

Fortuna weigert bod FC Groningen op Diemers, ook Vitesse in de markt
© Pro Shots

Het door FC Groningen geboden bedrag zit naar verluidt vijf ton onder de door Fortuna beoogde transfersom. Ondertussen weet Diemers zich eveneens begeerd door Vitesse. Hij voerde ook al gesprekken met mensen binnen de Arnhemse club over een eventuele overgang. Tot een bod van Vitesse op de Fries kwam het nog niet.

Binnen de Sittardse club wordt verder ook gerept over belangstelling voor Diemers uit Amerika en hij zou bij Feyenoord op een lijstje met interessante versterkingen staan.

Sjors Ultee, net aangesteld als technisch manager van Fortuna, zegt weinig met alle geruchten te kunnen. 'Er is redelijk wat interesse voor Mark, dat is duidelijk, maar alleen FC Groningen is concreet', zegt Ultee. 'En daar zit inderdaad nog een groot verschil tussen vraag en aanbod. Maar goed, het is pas 1 mei, alles moet nog op gang komen. Dit is sowieso een vreemde periode. Wanneer en hoe komt de markt weer in beweging, wat zijn spelers nog waard? Dat Mark graag een transfer maakt is bekend, die stap gunnen we hem ook. Maar we hebben geen haast om hem te verkopen.'

Diemers heeft nog een contract voor één seizoen in Sittard. Het afgelopen jaar had Fortuna de hoofdprijs voor hem kunnen binnenslepen. CFR Cluj bood een bedrag van ruim twee miljoen euro voor de spelmaker, maar die zag zelf geen heil in een vertrek naar Roemenië. Op dit moment zou Diemers, op 26 maart voor het eerst vader geworden, ook niet staan te springen om een buitenlandse transfer.

Voor Fortuna-aanvallers Lisandro Semedo, het afgelopen seizoen verhuurd aan OFI Kreta, en Amadou Ciss is groeiende belangstelling van buitenlandse clubs. Die hebben zich nog niet met een bod gemeld in Sittard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.