Ontslaggolf bij Arsenal met supercontract voor Aubameyang in aantocht

Reacties

Arsenal heeft vanwege de impact van de coronacrisis besloten om 55 werknemers binnen de club te ontslaan. Het zorgt voor scheve gezichten, nu de Londenaren ondertussen druk bezig zijn met een nieuw supercontract voor Pierre-Emerick Aubameyang en het zoeken van versterkingen voor de selectie.

Ontslaggolf bij Arsenal met supercontract voor Aubameyang in aantocht
© Pro Shots

Raul Sanllehi, hoofd voetbalzaken van Arsenal, en algemeen directeur Vinai Venkatesham geven toe dat een van de belangrijkste redenen om te snijden in de organisatie is dat de club wil blijven investeren in zijn eerste elftal. Arsenal pakte afgelopen weekend de FA Cup en verzekerde zich daarmee van Europa League-voetbal in het nieuwe seizoen. Met Mikel Arteta voor de groep willen The Gunners blijven doorgroeien en dus moet er geld in het vlaggenschip gepompt worden.

Zo wil Arsenal er alles aan doen om sterspeler Aubameyang voor de club te behouden. De aanvaller ligt nog maar voor één jaar vast in het Emirates Stadium en de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis zijn opgestart. Volgens de Daily Mirror probeert Arsenal zijn aanvoerder te verleiden met een driejarig contract, tegen een salaris van ruim 277.000 euro per week.

Arteta hoopt bovendien nog wat vers bloed aan zijn groep te kunnen toevoegen. 'Deze voorgestelde ontslagen moeten ervoor zorgen dat deze geweldige club vooruit kan blijven gaan en dat we de juiste organisatie creëren voor een wereld na COVID-19', meldt Arsenal. 'En we moeten er zeker van zijn dat we straks de mogelijkheid hebben om weer te kunnen meedoen in de top van Engeland en Europa.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.