Ontslag Rastelli volgende domper voor Van der Wiel in Italië

Reacties

Gregory van der Wiel krijgt een nieuwe trainer bij Cagliari. De Serie A-club zette coach Massimo Rastelli dinsdagochtend op straat na een teleurstellende serie.

Ontslag Rastelli volgende domper voor Van der Wiel in Italië

Cagliari verloor zijn laatste vier competitieduels, ook afgelopen zondag ging het weer mis. In eigen huis werd er met 2-3 verloren van laagvlieger Genoa. Het was de druppel voor het bestuur, dat besloot Rastelli de laan uit te sturen. Een nieuwe domper voor Van der Wiel, die het toch al niet makkelijk had in Sardinië.

Rastelli haalde de 29-jarige Nederlander eind augustus naar Italië. De rechtsachter had in april zijn laatste wedstrijd gespeeld en had tijd nodig om zijn plek in het elftal te verdienen. Afgelopen zondag kreeg hij vanaf de aftrap de kans om zich te laten zien. Na een teleurstellende eerste helft, waarin Cagliari met 0-2 achterkwam, werd de ex-Ajacied naar de kant gehaald.

Van der Wiel zal zich nu moeten gaan bewijzen aan een nieuwe trainer. Beppe Iachini en Massimo Oddo worden in Italiaanse media genoemd als kandidaten.

Rastelli is overigens pas de eerste coach die dit seizoen ontslagen wordt in de Serie A. De laatste keer dat het eerste afscheid zo lang op zich liet wachten was in 1998, toen Luigi Simoni na elf speelronden werd ontslagen door Internazionale. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.