Ontketende Ünal schiet laatste titelhoop Atlético aan gruzelementen

Atlético Madrid heeft zondag terrein moet prijsgeven op Barcelona. Villarreal-invaller Enes Ünal zorgde in de laatste tien minuten voor een ongekende ommekeer van de wedstrijd, die in Barcelona ongetwijfeld met genoegen werd begroet (2-1).

Antoine Griezmann is een van de belangrijkste pijlers onder het succes van Atlético. De Franse aanvaller onderstreepte die status tegen Villarreal nog maar eens. In de negentiende minuut tekende hij vanaf de strafschopstip voor de openingstreffer. De penalty was wel voer voor discussie. Villarreal zette nadrukkelijk z'n vraagtekens bij de arbitrale beslissing de duw van Jaume Costa in de rug van Griezmann te bestraffen.

Maar alle protesten van Villarreal waren niet besteed aan scheidsrechter David Fernándes, die in de tweede helft andermaal de woede van de thuisploeg wekte door vasthouden van Carlos Bacca aan de andere kant onbestraft te laten. Daardoor bleef de 0-1 stand staan. Atlético Madrid-trainer Diego Simeone achtte het raadzaam om Griezmann in de 81ste minuut naar de kant te halen om het middenveld met Gabi te versterken.

De wissel had een averechts effect. Een minuut na de ingreep sloeg Villarreal toe. Ünal liet acht minuten na zijn entree met een fraaie kopbal Atlético-doelman Jan Oblak geen kans. Daarmee was het leed nog niet geleden voor de gasten, want in blessuretijd vergrootte de voormalig FC Twente-spits zijn rol van beul door ook de 2-1 voor zijn rekening te nemen. Door de nederlaag heeft Atlético een achterstand van elf punten op koploper Barcelona, dat eerder op de dag te sterk was voor Athletic de Bilbao.