Ontketende Ronaldo heeft eindelijk eerste Juve-goals te pakken

Reacties

Na meer dan driehonderd doelpunten in La Liga en een kleine honderd in de Premier League heeft Cristiano Ronaldo ook in de Serie A gescoord. In zijn vierde wedstrijd voor Juventus maakte Ronaldo zijn eerste treffer in de Italiaanse competitie.

Ontketende Ronaldo heeft eindelijk eerste Juve-goals te pakken
Juventus
Juventus
2 - 1
Sassuolo
Sassuolo

De Portugees maakte er tegen Sassuolo direct een tweeklapper van en vierde daardoor ook een mijlpaal. De 2-0 was namelijk zijn vierhonderdste competitiedoelpunt. Aan het begin van zijn carrière maakte Ronaldo er drie in de Portugese competitie, voor Manchester United was hij 84 maal trefzeker in de Premier League. In La Liga maakte Ronaldo 311 treffers, waardoor de twee doelpunten tegen Sassulo voldoende waren voor het bereiken van de mijlpaal. In totaal had Ronaldo 517 competitieduels nodig om het aantal van vierhonderd goals te bereiken.

De treffers van Ronaldo waren hoogtepunten in de tweede helft na een saai eerste bedrijf. Paulo Dybala verzorgde het hoogtepunt in de eerste 45 minuten, door zijn tegenstander op mooie wijze in de luren te leggen (zie video onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het moment van Ronaldo volgde in de vijftigste minuut. Het was absoluut niet zijn mooiste goal in zijn carrière, want Sassuolo-verdediger Gianmarco Ferrari gaf de assist. Hij kopte op zijn eigen paal, waarna Ronaldo van dichtbij in kon tikken. De tweede van Ronaldo, een kwartier later, was een stuk mooier. De Portugees werd vrijgespeeld aan de linkerkant en met een schuiver verschalkte hij keeper Andrea Consigli.

Ronaldo kreeg een kwartier voor tijd nog kansen op zijn hattrick, maar dat kreeg de sterspeler van Juventus niet voor elkaar. Het werd nog even spannend in de slotfase door een kopgoal van Khouma Babacar, maar de zege van Juventus kwam niet meer in gevaar. Smet op de winstpartij was de rode kaart van invaller Douglas Costa, die het aan de stok kreeg met Federico Di Francesco. De Braziliaan deelde een elleboogstoot uit en spuugde Di Francesco daarna in het gezicht. Dit werd vastgelegd op beeld en na ingrijpen van de VAR kreeg Costa alsnog rood.

Door de tweeklapper van Ronaldo is Juventus na vier wedstrijden nog foutloos in de Serie A. De voorsprong op Napoli bedraagt drie punten. Andere concurrenten in de vorm van AS Roma (zeven punten achterstand), Internazionale (acht punten) en Lazio (negen punten met een wedstrijd minder gespeeld) staan ver achter de regerend landskampioen.

Juve treedt komende woensdag in de groepsfase van de Champions League aan tegen Valencia. Ronaldo is met 120 goals topscorer aller tijden in die competitie.

Overige uitslagen


Zo 16 sep. 2018

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.