Ontketende Memphis helpt Olympique Lyon aan vijf goals

Reacties

Olympique Lyon heeft in de strijd om de derde plaats de druk op Olympique Marseille opgevoerd. Mede dankzij de immense inbreng van Memphis Depay werd hekkensluiter FC Metz kansloos gelaten (0-5).

Ontketende Memphis helpt Olympique Lyon aan vijf goals

Mariano Díaz was voor het duel met FC Metz terug van een schorsing, maar de clubtopscorer moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Lyon-trainer Bruno Genesio hield zondag vast aan Memphis als een van de twee spitsen. Hoewel het niet zijn favoriete positie is, liet de Oranje-international zien prima uit de voeten in zijn nieuwe rol getuige zijn productiviteit tegen Toulouse en Marseille.

Maar hij heeft ook als aangever zijn waarde voor Lyon. Tegen FC Metz onderstreepte hij dat al in de eerste minuut. Uit een corner van Memphis kopte Marcelo de openingstreffer tegen de touwen. In de twintigste minuut leidde hetzelfde recept tot de 0-2, waardoor de Braziliaanse oud-PSV'er zijn status waarmaakte. Zijn laatste zes doelpunten maakte hij met zijn hoofd.

Een half uur voor tijd maakte Memphis eigenhandig een einde aan de onzekerheid. De aanvaller maakte het met een stift af na een knappe pass van Tanguy Ndombele om vier minuten later Bertrand Traoré in staat te stellen de 0-4 te maken. In de 86ste minuut luisterde Díaz zijn invalbeurt op met een treffer. Hij was daarbij dank verschuldigd aan Memphis voor diens assist. Het leverde de Oranje-international een bijzondere statistiek op, want hij is direct betrokken bij de laatste acht doelpunten van L'OL.

Door de ruime overwinning wipte Lyon naar de derde plaats, die aan het einde van de rit een startbewijs voor de voorronde van de Champions League oplevert. Marseille kan zondagavond orde op zaken stellen door Montpellier te verslaan.

Nog meer fraaie statistieken:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.