Ontketend Spurs imponeert met sensationele solo Son als hoogtepunt

Tottenham Hotspur heeft zich een halve week na de nederlaag bij Manchester United van zijn beste kant laten zien in de Premier League. Burnley werd zaterdag overtuigend verslagen, waarbij de ene goal nog mooier was de ander. De meest bijzondere was toch wel de gedenkwaardige rush van Heung-Min Son.

Tottenham Hotspur
5 - 0
Burnley
Burnley

Voor Tottenham was de 2-1 nederlaag bij Man Utd de eerste dreun sinds de komst van José Mourinho. The Special One pepte zijn spelers op voor Burnley-thuis: 'Ik zag treurigheid en verdriet in de kleedkamer en in het vliegtuig. Dat is niet wat ik wil zien. Ik wil woede zien, geen verdriet. Ik wil geen verdrietige spelers, ik wil spelers die het liefst nog de volgende ochtend revanche nemen.'

De boodschap van de Portugees was duidelijk aangekomen. Tottenham schoot uit de startblokken tegen het zwak spelende Burnley. Al in de vierde minuut was het raak bij een snelle omschakeling. Harry Kane haalde uit vanaf ruim twintig meter en de bal zoefde voorbij Nick Pope: 1-0. De Burnley-doelman moest vijf minuten later opnieuw vissen. Hij redde in eerste instantie nog op een schot van Son, maar was kansloos toen de bal in de rebound via Dele Alli bij Lucas Moura kwam.

Na de 2-0 van de Braziliaan speelde Tottenham met veel vertrouwen. Burnley kreeg wel kansen, maar iedere uitbraak van de thuisploeg oogde gevaarlijk. Het hoogtepunt kwam in de 32ste minuut. Bij een afgeslagen aanval van Burnley kreeg Son de bal vlak buiten zijn eigen strafschopgebied mee van Jan Vertonghen. De Zuid-Koreaan versnelde en bleef versnellen. Tien meter, twintig meter, dertig, veertig, vijftig… Son slalomde tussen de Burnley-spelers door en had na zeventig meter te zijn aangekomen bij Pope ook nog eens de rust om de bal laag in de rechterhoek te schuiven. De goal werd door Spurs-legende Gary Lineker op Twitter direct genoemd als Doelpunt van het Seizoen.

Daar bleef het niet bij voor Spurs. In de hoop het Tottenham-publiek voor zich te winnen, bleef Mourinho zijn spelers maar naar voren jagen bij zijn derde thuiswedstrijd als Spurs-manager. De eerste twee duels hadden respectievelijk vier en drie goals voor de thuisploeg opgeleverd. Zaterdag eindigde het met vijf. Na een onderschepping van Alli schoot Kane de bal in de 54ste minuut hoog in de korte hoek binnen. Op aangeven van Kane maakte Moussa Sissoko een kwartier voor tijd oog in oog met Pope de 5-0.

Spurs heeft door de zege de topvier weer in zicht. Na het puntenverlies van Chelsea bij Everton en de overwinning van Tottenham bedraagt de kloof nog maar zes punten. De ploeg van Mourinho speelt woensdag in de Champions League uit tegen Bayern en gaat een halve week later naar Wolverhampton Wanderers. Over twee weken wacht de kraker tegen Chelsea.

Watford
Watford
0 - 0
Crystal Palace

De nieuwe Watford-manager Nigel Pearson zat amper een dag na zijn aanstelling nog op de tribune op Vicarage Road. De Engelsman moet hebben geconstateerd dat er nog veel werk aan de winkel is. Het duel met Crystal Palace was er een om snel te vergeten. In de eerste helft was er geen enkel schot op doel. Wel was er een bijzondere opsteker voor Jairo Riedewald. De uit beeld verdwenen ex-Ajacied viel bij de start van de tweede helft in en maakte zo zijn eerste Premier League-minuten sinds 14 april 2018. Gescoord werd er niet meer. Watford blijft zo de hekkensluiter in de Engelse competitie, terwijl Crystal Palace ondanks slechts veertien goals in zestien duels vooralsnog knap de zevende plaats in handen heeft.